Ziua Internationala a Muzeelor

Ziua Internationala a Muzeelor

0 488

Consiliul International al Muzeelor (ICOM) a ales tema “Muzeele si patrimoniul universal”, pentru Ziua Internationala a Muzeelor 2007, care va fi sarbatorita in vineri, 18 mai 2007, in muzeele din lumea intreaga. Cei 23.000 membri individuali si institutionali ai ICOM, rezidenti in 145 de tari, sunt incurajati sa participe, prin manifestari variate: muzica, dans, teatru, deschiderea depozitelor si, de asemenea, de accesul liber la muzee, uneori, chiar si in cursul noptii.


?


Responsabili fata de patrimonial universal


Mesajul asociat acestei Zile Internationale a Muzeelor este puternic: „Noi suntem, cu totii, responsabili de patrimoniul universal“. Alissandra Cummins, presedintele ICOM, a declarat: „In acest an, mai mult decat oricand, avem nevoie sa sensibilizam publicul in ceea ce priveste rolul muzeelor in invatarea responsabilitatii individuale si colective cu privire la patrimoniul mondial. Ziua Internationala a Muzeelor ICOM are drept obiectiv principal promovarea accesului la colectiile muzeelor, cu scopul de arata pana unde diversitatea culturala si patrimoniul universal sunt indisociabile. ICOM invita muzeele din lumea intreaga si comunitatile lor sa ilustreze in ce fel, ca membri ai unei familii, ai unui cartier, ai unui trib, ai unei natiuni, ai unui grup etnic sau ai unei religii si, in acelasi timp, ca cetateni, la toate nivelurile, suntem responsabili atat individual cat si in colectiv, de impartasirea si de protejarea patrimoniului nostru comun.“

Vizitarea muzeelor, cu ocazia Zilei Internationale a Muzeelor este un mijloc excelent de a participa la sarbatorirea a 40.000 de ani de creatie umana variata si de a se asocia la angajamentul in favoarea patrimoniului universal.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.