Proiect pentru detinutii de la Codlea

Proiect pentru detinutii de la Codlea

0 369

Cateva asociatii si institutii au pus in aplicare un proiect menit sa vina in sprijinul tinerilor detinuti in Penitenciarul cu regim de maxima siguranta Codlea. Proiectul „Daruri pentru libertate” a fost pus in aplicare luni, de filiala Brasov „Virgil Onitiu” a Organizatiei Nationale Cercetasii Romaniei. Prin aceasta actiune se urmareste educarea si informarea tinerilor din Penitenciar, in vederea facilitarii procesului de reabilitare si integrare in comunitate.


?


Proiectul este finantat de Ambasada Regatului Tarilor de Jos prin programul Matra-KAP si cofinantat de Autoritatea Nationala pentru Tineret. Parteneri in cadrul proiectului sunt Penitenciarul cu regim de maxima siguranta Codlea, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, Directia Judeteana pentru Tineret Brasov si Asociatia pentru Sprijinirea Reintegrarii Detinutilor din Penitenciarul Codlea.


?


In cadrul proiectului, se deruleaza pe tot parcursul anului 2007, tinerii sunt invatati sa-si dezvolte deprinderile de viata independenta (gasirea unui loc de munca, mentinerea si promovarea sanatatii, dezvoltarea abilitatilor de comunicare, de rezolvare a conflictelor, cunoasterea serviciilor oferite de institutii publice si ONG-uri etc); sunt informati cu privire la drepturile omului; sunt consiliati psihologic si juridic; li se acorda sprijin dupa executarea pedepsei private de libertate prin facilitarea accesului fostilor detinuti la serviciile oferite prin institutii publice si ONG-uri.


?


?Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.