FC Braşov, a pierdut cu Rapid, în meciul amical disputat pe Tineretului

FC Braşov, a pierdut cu Rapid, în meciul amical disputat pe Tineretului

0 231

Peste 1.000 de braşoveni au asistat, astăzi, la meciul în care la Braşov a venit cea mai bună formaţie, de când Steagul a renăscut. FC Braşov a dat piept într-un meci amical cu Rapid Bucureşti, echipă antrenată de Adrian Mutu, formaţie aflară pe locul 3 în Superliga, şi care se bate cu şanse reale la titlu.
Meciul a fost unul foarte echilibrat, iar în multe momente stegarii au dovedit că nu sunt mai prejos decât Rapidul. Scorul a fost 1-0 pentru giuleşteni, gol marcat de Andrei Ciobanu, în prima repriză. Cu toate acestea şi braşovenii au avut câteva ocazii foarte bune.
Prima ocazie a aparţinut braşovenilor, prin Alexandru Tudor Saim. „Turcul” a reluat dintr-o foarfecă laterală, de la 8 metri, însă portarul Drăgia a scos de sub bară (min. 8). Un minut mai tarziu, (9), acelaşi Tudor Saim a executat cornerul direct spre poartă, iar mingea a căzut pe plasa porţii. Minutul 16 a adus deschiderea de scor, Andrei Ciobanu a trimis de la 20 de metri un şut în dreapta portarului. Intervenţia meciului i-a aparţinut lui Sebastian Micu, portarul stegar a scos in extremis un şut puternic, din 10 metri, al lui Jakub Vojtus.
Repriza a doua a început cu FC Braşov în atac. Dan Spătaru a şutat foarte bine, din 10 metri lateral dreapta, la colţul scurt, după o pasă foarte bună a lui Andrei Lascu. Portarul Drăghia a fost la post şi a scos în corner. Rapidistul Belu-Iordache a şutat puţin pe lângă din voleu, de la 20 de metri (64). Apoi braşovenii au avut două ocazii bune. La următoarea fază, Eduard Lambrinoc şutează din 10 metri, puţin pe lângă, la colţul lung (64) şi Zoran Mitrov prinde un şut din 15 metri puţin peste poartă, după o minge trimisă din foarfecă laterală a lui Vasile Constantin (67). Ultima ocazie a aparţinut tot stegarilor, Zoran Mitrov a şutat din lovitură liberă de la aproximativ 30 de metri, însă portarul Ungureanu a reţinut cu siguranţă.
Am reușit să aducem Rapidul la Brașov. O echipă care mie îmi e foarte dragă. O echipă de renume în fotbalul românesc, mai ales prin tot ceea ce s-a întâmplat anul acesta. A fost un amical în care am putut să ne dăm seama care este nivelul nostru. Ambele echipe am făcut un joc bun. Noi ne-am ridicat în multe momente la nivelul Rapidului. Cel mai important este că am reușit să rulez tot lotul și nu a ieșit nimeni accidentat. Cred că a fost un spectacol frumos. Urmează meciurile cu Steaua și Dinamo. Sunt meciuri foarte dificile, contra unor adversari redutabili. Sunt decisive aceste partide pentru noi. Nu mai avem voie să pierdem puncte. Este greu pentru noi să mai prindem play-off-ul. Am pierdut puncte importante în acest sezon.”, a spus Dan Alexa, antrenorul de la FC Braşov la finalul meciului.
Adrian Mutu, antrenorul Rapidului, a lăudat şi el echipa braşoveană, şi a spus că stegarii pot pune probleme oricui.
„A fost un meci bun pentru noi. Sunt mulțumit că toți jucătorii sunt valizi. A fost un antrenament reușit. Terenul a fost destul de greu, de aceea am făcut unele schimbări. Nu am vrut să riscăm nimic. A fost un gol de încredere pentru Ciobanu. Este o perioadă în care lucrăm mai mult pe partea fizică. Dar o să avem și meciuri amicale, pentru că plăcerea de a lucra cu mingea nu se compară cu nimic. Mă mulțumește victoria, dar rezultatul nu era atât de important. Am întâlnit o echipă bună, Dan Alexa face treabă foarte bună aici. O formație care poate pune probleme oricărui adversar.
”, a spus Adrian Mutu, antrenorul Rapidului
FC Braşov a jucat în formula: Sebastian Micu (Zvonimir Mikulic min. 46) – Marius Burlacu (Tudor Oltean min. 46, Vadim Covalciuc min. 87), Ivan Fustar (cpt.) (Igor Jovanovic min. 82), Andrei Marc (Radu Leonte min.82) – Andrei Lascu (Zoran Mitrov min. 56), Dan Spătaru (Eduard Lambrinoc min. 56), Diogo Izata (Alexandru Negrean min. 80), Alexandru Tudor Saim (Vasile Constantin min. 46, Tudor Cociș min. 87), Daniel Dumbravă (Rareş Lazăr min. 61) – Milcho Angelov (Yanis Mbombo min. 61), Adi Chică-Roșă (Nogueira De Amorim min. 46).
Pentru FC Braşov urmează ultimele două meciuri din Liga a 2-a din această toamnă, cu formaţii la fel de consacrate ca Rapid. Duminică, în Ghencea cu Steaua, iar apoi pe Tineretului cu Dinamo.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.