Avem un Președinte și un Guvern căruia i se fură pană și...

Avem un Președinte și un Guvern căruia i se fură pană și șunca din fasole!!

0 242

Devine tot mai agresive actiunile firmei maghiare Manevi Zártkörű Részvénytársaság, care se ocupa, tot mai putin „discret”- cu achizitionarea in Transilvania a celor mai importante clădiri istorice si de patrimoniu din România, cumpărate de Satul Ungar. De exemplu, compania ungurească a înfiinţat, la Satu Mare, societatea Manevi Pro Transilvania SRL prin care actioneaza intensiv  pentru cumpărarea de imobile de patrimoniu.
Firma ungureasca ce se ocupă cu „închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate”, este reprezentată  de cetăţeanul maghiar Zsanett Olah (născut la Ljubljana, în fosta Iugoslavie, banuit de Societatea Civila din Budapesta a fi membru activ al Serviciilor secrete…).
Societatea Manevi Pro Transilvania SRL  este administrată în prezent de cetăţeanul maghiar Robert Petras, născut la Braşov, unde si-a incropit cu discretie un fel de SRL cu un „obiect al activitatii „la fațada, relativ neutru…
Înfiinţată în 1997 la Budapesta, Manevi Zártkörű Részvénytársaság este o DISCRETA companie de stat maghiară  şi s-a aflat în portofoliul Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (Agenţia Naţională de Management al Activelor din Ungaria). 
Apoi, în anul 2018, a fost transferată sub autoritatea Ministerului Afacerilor Externe !!, intrând astfel direct în subordinea Guvernului Ungariei. Avea, anul trecut, un capital social de 102 000 000 forinţi şi 16 angajaţi! 
Intrebarea este: Acum ori sunte tampiti de-a binelea, ori serviciile de protectie impotriva agresiunilor antiromanesti... asteapta sa-i prinda en flagrant…
Ţara vecină si prietenă …inca de pe vremea Austro-Ungariei, nu a ascuns că scopul înfiinţării acestei companii este de a …sprijini, alături de o altă organizaţie numită Comitatus-Energia Beruházási, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt, demersul guvernului maghiar de a …proteja clădirile socotite cu semnificaţie pentru Ungaria, prin înfiinţarea „Fundaţiei pentru conservarea patrimoniului construit din Europa Centrală”.
Dar de cand Romania …a fost transferata ,ca la fotbal,in Europa Centrala? 

Prof.Deak Andrei

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.