Diavolul din detalii: SUA descoperă că nu va avea destul curent pentru...

Diavolul din detalii: SUA descoperă că nu va avea destul curent pentru mașinile electrice

0 325


Ca răspuns la un val de căldură record care a solicitat rețeaua electrică a statului California săptămâna trecută, autoritățile i-au îndemnat pe locuitori să limiteze consumul de energie pentru a ajuta la prevenirea penelor de curent. Recomandările erau clasice, cum ar fi oprirea aparatului de aer condiționat și evitarea folosirii aparatelor cu mare consum, dar includeau și o solicitare inedită: proprietarii de vehicule electrice să renunțe la încărcarea mașinilor în orele de vârf. Ce ar putea devoala această strategie? Simplu: faptul că americanii își pot schimba în viitor mașinile tradiționale cu unele electrice, dar nu vor avea și cu ce să le încarce.

În prezent, relatează Yahoo News, vehiculele electrice reprezintă doar un mic procent din consumul de energie al Californiei. Dar situația sus menționată a fost văzută de mulți experți ca o previzualizare la scară mică a unei provocări majore cu care se confruntă Statul de Aur – și țara în ansamblu – în cadrul eforturilor de combatere a încălzirii globale. O tranziție la nivelul întregii economii de la combustibilii fosili, pentru a reduce emisiile de carbon, va însemna o creștere enormă a numărului de vehicule, case și o listă lungă de alte aparate care au nevoie de electricitate pentru a funcționa.
În acest moment, țara pur și simplu nu produce suficientă energie electrică pentru a face față acestei potențiale creșteri a cererii.
Un studiu al Departamentului de Energie a constatat că SUA ar trebui să creeze aproximativ cu 40 la sută mai multă putere decât o face în prezent, până în 2050. Alți cercetători spun că va fi nevoie de dublu. De asemenea, va necesita recondiționarea sau înlocuirea completă a rețelelor electrice, vechi de zeci de ani, astfel încât electricitatea să poată ajunge acolo unde este nevoie.
Construirea unei noi rețele va reclama, însă, unul dintre cele mai mari eforturi de inginerie pe care SUA le-au întreprins vreodată.
„Nu am mai construit la această scară, în această țară, de zeci de ani. Decarbonizarea este un proiect de construcție nu mai mic decât electrificarea sau construcția sistemului de autostrăzi interstatale. Și, deși există atât bani publici, cât și privați pentru el, nu există o abordare integrată pentru planificarea și executarea acestuia.” arată New York Times. (B.T.I.)

Sursa: inpolitics.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.