Noua marotă a puterii: Iohannis cere elevilor să combată dezinformarea

Noua marotă a puterii: Iohannis cere elevilor să combată dezinformarea

1 287

Fenomentul dezinformării, al fake news-urilor pare să fi devenit noua marotă a regimului Iohannis, tot mai multe voci de la vîrful statului cerînd răspicat combaterea sa, ca pericol major pentru democrație.
După premierul Ciucă a venit rîndul președintelui Iohannis să ridice problema și încă unde te-ai fi așteptat mai puțin, mai precis la deschiderea anului școlar.
Dragi elevi, vă încurajez să nu alegeți mereu calea cea ușoară, dar să încercați să o căutați de fiecare dată pe cea corectă. Să nu vă temeți de competiția justă și să nu deveniți niciodată tributari lucrurilor obținute facil.
Să protejați valorile democratice, să credeți în știință și în profesioniști, să reacționați în fața abuzurilor și a dezinformării și să nu permiteți nimănui să calce în picioare încrederea în voi și în capacitatea voastră de a deveni mai buni” a transmis președintele elevilor români, la deschiderea anului școlar 2022-23.
Reamintim că premierul Nicolae Ciucă a spus public că:
„Suntem cu cel puţin un pas în urma acţiunilor de dezinformare şi propagandă(…) Cred că este nevoie de un efort naţional cât şi de unul internaţional, pentru o soluţie care este cât se poate de necesară, pentru că vedem efectele acţiunilor de propagandă şi dezinformare”.
De asemenea, purtătorul de cuvînt al guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat că acţiunile de dezinformare nu ţintesc o instituţie”, ci ţintesc încrederea în sine, încrederea cetăţenilor în capacitatea democraţiilor”.
Dincolo de efectele dezinformării în sine, provocarea este de a schimba modul în care un stat democratic se raportează la propriii cetăţeni” a spus el.

Acum doi ani, regimul Iohannis a promovat noua Strategie de apărare a țării pentru 2020-2024, în care se preconizau măsuri pentrucreşterea capacităţii instituţiilor de învăţământ, cercetare, a think-tank-urilor şi media de a identifica şi combate mişcările de dezinformare susţinute de actori statali sau non-statali ostili”.
Doi ani mai tîrziu, aflăm și care sunt măsurile respective, din gura președintelui: îndemnul către elevi să reacționeze în fața dezinformării”. (B.T.I.)
Sursa: inpolitics.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.