Brașovul găzduiește Conferința Diaspora „Importanța învățării limbii române în străinătate”

Brașovul găzduiește Conferința Diaspora „Importanța învățării limbii române în străinătate”

0 272

Sâmbătă, 6 august 2022, la Aula Universității „Transilvania” se va desfășura Conferința Diaspora „Importanța învățării limbii române în străinătate”, la care se anunță ca participanți nume importante ale diplomației românești, precum și specialiști din domeniul educației. Organizatorii sunt Departamentul Românilor de Pretutindeni din Guvernul României, Centrul franco-român de cooperare economică și culturală Bordeaux și Inspectoratul Școlar al Județului Brașov.

Programul Conferinței, precum și lista invitaților sunt publicate pe pagina de front a site-ului de web al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, https://www.isjbrasov.ro/ .

Conferința Diaspora „Importanța învățării limbii române în străinătate” reunește specialiști ai predării limbii române din școli europene unde învață nativi români (Haga, Montreal, Insulele Canare etc.). Ei vor vorbi despre provocările pe care le întâmpină elevii și profesorii români în diaspora, despre calitatea învățării, dar va fi și un dialog despre metode și tehnici de învățare a limbii române în diferite contexte sociale.

O altă temă a conferinței privește efectele migrației asupra copiilor – atât copiii emigranți, cât și cei rămași în țară. Pe acest subiect vor conferenția specialiști în protecția copilului, psihologi, consilieri etc.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.