Campanie antialcool in licee

Campanie antialcool in licee

0 259


Sub numele de “Alcoolul nu te face mare”, Ministerul Educatiei, Cercetarii si ?Tineretului, Inspectoratul General al Politiei Romane si Asociatia „Berarii Romaniei” au initiat o camapanie la nivele national, menita sa indeparteze liceenii de una dintre cele mai la indemana, dar si mai nocive, „distractii”: alcoolul.


Dupa cum informeaza organizatorii, in prima etapa a campaniei, ce se va desfasura in perioada mai-iunie 2007, profesorii vor primi CD-uri inscriptionate cu filmele educative, impreuna cu planurile de lectie, care le vor fi de un real suport atunci cand se vor prezenta in fata liceenilor propunandu-le o dezbatere pe tema pericolului cauzat de consumul de alcool la varsta adolescentei.


„Realizate intr-un stil dinamic si indraznet, combinand comicul cu ridicolul si tragicul, filmele dezvaluie personaje in care se poate regasi fiecare licean care iubeste, care lupta pentru performanta. Sunt doua povesti despre cum iti poti pierde prietenii, scoala sau chiar viitorul daca alegi alcool in perioada adolescentei”, a declarat dl. Constantin Bratu, director general al Asociatiei „Berarii Romaniei”.


Pana la finele anului scolar, precum si in timpul vacantei de vara, dr. Cristian Andrei le va propune liceenilor din cateva judete intalniri in care sa se discute, fara inhibitii si sabloane de limbaj, despre consumul de alcool. „Un fin psiholog poate sa schimbe perceptii si mentalitati si credem ca metodele dlui. Cristian Andrei vor duce la educarea adolescentilor sa nu consume alcool”, a mai spus directorul general al Asociatiei „Berarii Romaniei”.


Anul scolar 2007-2008 va debuta cu un concurs national de filme educative de scurt-metraj, cand organizatorii vor propune liceenilor sa scrie scenarii si sa joace in propria productie.


Campania este cat se poate de binevenita. In lipsa de alte posibilitati de petrecere a timpului liber, din ce in ce mai multi?tineri isi gasesc refugiul in bautura si tigari „un lux” la indemana si acelora mai nevoiasi. Identificarea cu eroii preferati din filme, cu personajele din reclame, dorinta de a-si dovedi maturitatea , sunt cateva dintre motivele care ii apropie pe tineri de vicii care ii pot costa prestigiul social sau chiar viata. Ideea de a renunta la aceste obiceiuri si de a le inlocui cu sportul, cum sugereaza unul dintre filmele educative lansate de organizatori este cat se poate de benefica si speram ca ea sa aiba priza la grupul tinta vizat de campanie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.