Prime pentru fermierii din zootehnie

Prime pentru fermierii din zootehnie

0 222

Agentia de Plati pentru Interventie in Agricultura (APIA) va acorda primele pentru pentru fermierii din sectorul zootehnic incepand cu data de 1 august a acestui an pentru bovine si cu 1 septembrie pentru ovine si caprine, potrivit unui ordin al Ministerului Agriculturii.


Pentru a putea obtine subventiile pentru cresterea anumalelor, producatorii agricoli trebuie sa detina cel putin trei bovine cu o varsta de minim sase luni sau cel putin 50 de capete de ovine si 25 de caprine care sa fi fatat in anul pentru care se face solicitarea primei, potrivit ordinului de implementare a conditiilor specifice si criteriilor de eligibilitate pentru platile nationale directe in sectorul zootehnic.


Fermierii care solicita prime vor trebui sa prezinte la sucursala judeteana APIA, de care apartin, o adeverinta eliberata de consiliul local, din care sa rezulte numarul de animale detinute, si sa demonstreze ca nu au datorii la bugetele de stat si local. Cererile pentru prima de stat vor fi inregistrate la APIA pana la 31 mai 2006, valoarea subventiei urmand sa fie stabilita dupa finalizarea procesului de inregistrare. Valoarea subventiilor acordate sectorului zootehnic pentru 2006 se ridica la aproape 800 demilioane de lei, dupa ce Guvernul a decis la inceputul anului curent suplimentarea fondului cu 300 de milioane de lei.


?


Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.