Legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor va trebui reavizata

Legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor va trebui reavizata

0 212

Reorganizarea unor ministere determina reluarea procesului legislativ in cazul unor acte normative. Este vorba si de proiectul de lege care prevede asigurarea obligatorie a locuintelor.


„Proiectul de lege este finalizat, dar pentru ca unele dintre ministerele care trebuie sa aprobe documentul au fost reorganizate si si-au schimbat denumirea, suntem obligati sa reintroducem actul normativ in circuitul de avizare, pentru a fi semnat si de noii ministri”, a declarat Radu Mircea Popescu, consilier la Ministerul Internelor si Reformei Administrative, institutie care a initiat proiectul.


Proprietarii vor fi obligati sa isi asigure locuintele impotriva dezastrelor naturale de la 1 ianuarie 2008, proiectul de lege care impune incheierea unei polite de asigurare urmand sa fie inclus din nou in procesul de avizare.


Restructurarea Guvernului a presupus reorganizarea mai multor ministere si schimbarea denumirii acestora, prin preluarea unor activitati de la alte institutii si reformularea unora dintre atributii.


Legea trebuie avizata de catre ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, in locul fostului ministru de Finante Sebastian Vladescu, si reaprobata de catre fostul ministru delegat pentru Lucrari Publice Laszlo Borbely, in calitate de ministru al Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor.


Proiectul ar urma sa fie aprobat de Guvern si Parlament pana la sfarsitul lunii iunie, cand se incheie prima sesiune parlamentara, si publicat imediat in Monitorul Oficial, pentru a fi aplicat incepand cu anul viitor.


Prima anuala de asigurare va avea o valoare cuprinsa intre 10 si 20 de euro, in functie de materialele utilizate si de tipul structurii imobilului. Valoarea asigurata a unei locuinte nu va depasi 20.000 de euro, in timp ce nivelul minim se va situa la 10.000 de euro, conform proiectului. Proprietarii care doresc sa isi asigure locuinta la o valoare mai ridicata vor avea posibilitatea sa incheie o polita facultativa.


?


?


?Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.