Abia instalată, președintele Ungariei „vizită de licru” în… România! Este o provocare...

Abia instalată, președintele Ungariei „vizită de licru” în… România! Este o provocare ?

0 412

Noul Președinte al Ungariei, Katalin Novák, si-a propus sa intreprinda – la cateva zile de la instalare – prima sa vizită într-o țară străină; și a ales ca destinație chiar România…
Doamna  Novak a aterizat, joi, la Cluj-Napoca și, se pare, si-a propus sa participe la o bizara ceremonie. Este vorba de doi teroristi romani de origine maghiara – István Beke şi Zoltan Szőcs – cei doi secui condamnaţi pentru terorism, după ce au fost prinsi in flagrant si condamnati pentru că au încercat să detoneze o bombă la o parada de Ziua Naţională a României.

Un ONG unguresc, cu vadite initiative antiromanesti cu sediul la Budapesta. si-a propus sa ii OMAGIEZE  prin intermediul cucoanei, devenita astfel cu un scandal regizat, proaspata presedinta care intenționa sa se intalneasca cu cei doi teroristi! 
Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu i-a ordonat ministrului Bogdan Aurescu să reacționeze, ferm  dacă președinta Ungariei va participa la vreo „ceremonie” legata de cei doi teroristi.   ”Totuși, initiativa acestei provocari pusa la cale la Budapesta  nu a avut-o colegul nostru de coalitie,domnul Kelemen Hunor… Trebuie avută o discuție, fără exagerări. Din câte știu, avem un ministru al afacerilor externe. În acest moment, statul trebuie să reacționeze ferm prin Ministerul de Externe.”, a cerut Marcel Ciolacu  la România TV.
De mentionat ca cei doi etnici maghiari au fost eliberaţi anul trecut din închisoare, după ce au fost judecati si condamnati la patru ani închisoare. Culmea este ca se intentioneaza ca celor doi se li se acorde … premiul Pál Vasravi.  
István Beke şi Zoltánt Szőcs, lideri locali ai Mişcării de Tineret 64 de Comitate, au fost condamnaţi, pe 4 iulie 2018, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la câte cinci ani de închisoare pentru acte de terorism şi instigare la acte de terorism. Aceştia plănuiau un atentat cu bombă la parada de Ziua Naţională a României, la Târgu Secuiesc, în anul 2015. Tribunalul Braşov a hotarat, totusi, în iulie 2021,  eliberarea condiţionată a celor doi, după ce în prealabil Judecătoria Braşov dăduse o decizie similară, dar care nu era definitivă… (D.D.R.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.