Calculatoare si internet la sate

Calculatoare si internet la sate

0 219

Localitatea brasoveana Sinca Veche a fost gazda lansarii de catre Intel Corporation a programului EURO PC. Programul se doreste a fi o solutie IT&C care include calculator, software educational si acces la internet, care sa permita locuitorilor din zonele rurale sa beneficieze de tehnologia moderna a informatiei.


Programul a fost initiat in cadrul proiectului Economia Bazata pe Cunoastere, implementat si coordonat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei. La lansare a fost prezent si ministrul Zsolt Nagy.


Proiectul se adreseaza unui numar de 1.800.000 de locuitori din mediul rural si mic urban, care au sansa, incepand din acest an, sa obtina orice informatie cu ajutorul internetului vizitand Punctul de Acces Public la Informatie.


In cadrul proiectului EURO PC, partenerii Intel vor oferi calculatoare la preturi competitive locuitorilor din comunitatile admise in proiectul Economia Bazata pe Cunoastere.
Solutia de conectare la Internet va fi disponibila pe baza infrastructurii locale deja existente. In etapa initiala a proiectului, Intel intentioneaza sa lanseze programul EURO PC in cele noua comunitati-pilot ce fac deja parte din initiativa Economia Bazata pe Cunoastere, urmand ca, ulterior, programul sa fie extins la scara nationala, in toate cele 260 de comunitati din programul Economia Bazata pe Cunoastere.


?


Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.