Controalele de rutina in trafic sunt ilegale

Controalele de rutina in trafic sunt ilegale

0 198

Multora ni s-a intamplat ca, fara sa ne stim cu musca pe caciula, ne-am pomenit, in timpul sofatului, ca suntem opriti de agenti de circulatie. Asa, sa nu stea si ei degeaba… Chiar si dupa intrarea in vigoare a noului cod rutier care a interzis controalele de rutina.


Chestorul general al Politiei Romane, Dan Fatuloiu, le-a cerut agentilor de circulatie sa nu mai efectueze astfel de controale, pentru ca legea interzice acest lucru. In cadrul unei videoconferinte, Fatuloiu le-a spus politistilor sa opreasca masinile aflate in trafic, numai in cazul in care observa incalcarea regulilor de circulatie, ori cand exista informatii ca respectivele masini au fost implicate in comiterea unor infractiuni.


De asemenea, chestorul general a cerut ca agentii sa aplice amenzile de circulatie, gradual, in functie de gravitatea abaterilor.


?


Legea interzice controalele de rutina, cu exceptia actiunilor tematice, unde se procedeaza la oprirea tuturor autovehiculelor care fac parte dintr-o anumita categorie, circula pe un anume tronson de drum ori se urmareste combaterea punctuala a unui anumit gen de abateri de la normele legale.


?


Politisti supravegheati de politisti


De asemenea, pentru a verifica modul in care politistii de la nivelul structurilor teritoriale isi indeplinesc atributiile de serviciu, in conformitate cu prevederile legale, seful Politiei Nationale a dispus efectuarea unor actiuni de monitorizare in trafic, de catre echipe special desemnate din cadrul I.G.P.R., in vederea identificarii tuturor celor care nu respecta procedurile standard de lucru.


?


Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.