Dosarul „Thea” la Apel

Dosarul „Thea” la Apel

0 228

Dosarul privind dubla crima petrecuta in urma cu doi ani la farmacia „Thea“ din Brasov a ajuns la Curtea de Apel Brasov. Asta dupa ce principalul suspect, Alexandru Diaconescu, acuzat de omor deosebit de grav si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, a fost achitat de judecatorii Tribunalului Brasov.


?


Cercetari scumpe


?


Potrivit purtatorului de cuvant de la Curtea de Apel Brasov, Daniel Cosma, „primul termen la aceasta instanta a fost stabilit pentru data de 25 aprilie“. Procesul, in care trebuie sa se stabileasca daca Diaconescu le-a ucis cu sange rece pe cele doua femei este unul dintre cele mai scump din istoria instantelor brasovene. Costurile acestuia s-au ridicat la aproape 1,5 miliarde de lei vechi. Numai expertizele ADN au costat circa 900 de milioane. De pilda, pentru stabilirea profilului genetic al lui Diaconescu s-au efectuat expertize ale urmelor biologice prelevate de pe clanta usii laboratorului farmaciei, de pe orarul unitatii, precum si de pe cutia cu bani.


?


Incertitudini


?


Expertii care au efectuat aceste teste au afirmat ca rezultatul nu a confirmat, cu certitudine, ca Diaconescu este autorul asasinatului. In acelasi dosar, alte doua expertize au necesitat costuri importante. Acestea au fost efectuate la Bucuresti si Cluj si au incercat sa indice daca urma de pantof gasita pe tejgheaua farmaciei este sau nu a lui Diaconescu.


M.O.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.