Gusa vrea presedinte

Gusa vrea presedinte

0 214

Unul cate unul, politicienii isi anunta candidatura la posibilele prezidentiale. Dupa liderul PNG, Gigi Becali, Cozmin Gusa este al doilea politician care isi anunta intentia de a candida, in cazul in care Traian Basescu demisioneaza. Gusa spune ca ar fi un presedinte mai bun decat actualul sef al statului si ca spera in voturile sustinatorilor PNL pentru a-l intrece pe Traian Basescu.


Vicepresedintele PIN Lavinia Sandru a declarat ca PIN va initia negocieri cu toate partidele, pentru sustinerea candidaturii lui Gusa la presedintie, in special cu Partidul National Liberal, dar va exclude orice discutii cu ”partidele din frontul pro-Basescu”.


„Prin candidatura mea doresc sa blochez fenomene anacronice, gen ascensiunea lui Gigi Becali. De asemenea, stiu ca pot fi un presedinte mai bun decat Traian Basescu in conditiile in care, in 2004, i-am fost principalul sfatuitor”, a precizat Gusa.


Gusa s-a nascut la 2 iulie 1970, la Campia Turzii (judetul Cluj), este casatorit si are doi copii. A absolvit Facultatea de Fizica a Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca in 1994, iar intre 1997 si 1998 a urmat un curs de management in mass-media, la Washington (USA). In 2002, Gusa a facut un curs de negocieri economice internationale la Ecole Nationale d`Administration Paris. El a obtinut in 2006 titlul de doctor in stiinte economice, specializarea management, la ASE Bucuresti. Intre 2001 si 2003, Cozmin Gusa a fost secretar general PSD, dupa care a demisionat si s-a inscris in PD, unde a fost numit sef de campanie electorala la alegeri. Gusa a fost ales deputat, iar in 2005, pe fondul unor neintelegeri cu presedintele Traian Basescu si conducerea PD, paraseste acest partid si infiinteaza Partidul Initiativa Nationala, al carui presedinte este in prezent.


?


?Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.