Ceausestii nu vor fi deshumati

Ceausestii nu vor fi deshumati

0 216

Magistratii Judecatoriei Sectorului 5 au respins recent cererea lui Valentin Ceausescu, de obligare a Ministerului Apararii Nationale sa dovedeasca, prin expertiza medico-legala ADN, ca Nicolae si Elena Ceausescu sunt inhumati la Cimitirul Ghencea. Avocatul singurului fiu al cuplului de dictatori ramas in viata, Haralambie Voicilas, a cerut admiterea actiunii si a invocat pentru aceasta faptul ca este singura modalitate de aflare a adevarului.

„Obligati Ministerul Apararii sa dovedeasca, prin expertiza ADN, ca sotii Ceausescu sunt ingropati acolo. Expertiza este singura care poate inlatura aceasta suspiciune“, a mai spus avocatul. Pe de alta parte, reprezentantul MApN a mentionat ca ministerul nu s-a opus niciodata deshumarii, dar a precizat ca nu institutia trebuie sa faca dovada ca cei doi sunt ingropati in Ghencea Civil. Procesul de identificare a locului unde sunt ingropati sotii Elena si Nicolae Ceausescu a fost deschis de Zoe Ceausescu, iar dupa decesul acesteia este continuat de sotul ei, Mircea Opran si de Valentin Ceausescu.

Tribunalul Bucuresti a decis in mai 2006, ca cererea Zoiei Ceausescu, de deshumare a parintilor sai sa fie rejudecata la Judecatoria Sectorului 5. Totodata, magistratii au casat hotararea anterioara data de Judecatoria Sectorului 5, care admisese in parte cererea formulata de fiica sotilor Ceausescu.


M.O.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.