Parlamentarii, tot mai indecisi cu privire la suspendarea presedintelui

Parlamentarii, tot mai indecisi cu privire la suspendarea presedintelui

0 215

Este posibil ca PSD-ul sa ramana cam singurul partid care mai sustine suspendarea presedintelui. Daca marti presedintele conservatorilor Dan Voiculescu recunostea ca exista mai multi parlamentari PC care vor vota impotriva suspendarii, miercuri liberalii si peremistii si-au exprimat la randu-le nehotararea.


?


Cu doar o saptamana inaintea reunirii Birourilor Permanente ale Legislativului, vicepresedintele PRM Lucian Bolcas afirma ca au aparut niste semne de intrebare si ca PRM va folosi aceasta perioda pentru a medita asupra deciziei care va fi adopta vizavi de demiterea sefului statului. Mai mult decat atat, Lucian Bolcas a invitat partidele politice sa discute si sa identifice impreuna cu PRM cea mai buna solutie.


„Nu ne-am razgandit. Noi ne-am gandit. In acest moment exista o situatie noua, prin aceste jocuri politicianiste si prin deciziile Curtii Constitutionale. Acum evaluam aspectele si este o problema de zile pana cand vom lua o decizie”, a declarat Bolcas.


Vicepresedintele PRM sustine ca de la semnarea cererii de demitere catre Curtea Constitutionala si pana acum au intervenit o serie de elemente noi precum depistarea unor grupuri de interese care ar avea de castigat in urma demiterii lui Basesu din functia de presedinte in detrimentul intereselor tarii. In opinia vicepresedintelui PRM, grupurile de interese exista atat in PSD, PD cat si in PNL. Despre PC, Bolcas apreciaza ca este propria sa problema si de aceea nu l-a inclus in algoritm. Cu toate acestea, Lucian Bolcas sustine ca Traian Basescu merita sa fie pedepsit pentru ca a incalcat grav Constitutia de mai multe ori.


?


Parerile liberalilor sunt impartite. Unii considera ca parlamentarii partidului ar trebui sa voteze pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu, deoarece acesta a incalcat in mod abuziv, de nenumarate ori, Constitutia. Altii sunt de parere ca, desi Basescu a fost un presedinte jucator, nu s-a incalcat grav Constitutia, deci nu sunt motive pentru ca Traian Basescu sa fie suspendat.


?


Chiar daca liderii social-democrati raman pe pozitii („N-am spus vreodata ca am fi nehotarati. Da, sustinem, votam in Parlament”, a declarat Cristian Diaconescu, vicepresedintele PSD), exista voci cum ca unii pesedisti nu vor mai spune un „da” hotarat suspendarii.


Pentru suspendarea presedintelui este nevoie de voturile a 235 de parlamentari. Propunerea de suspendare va fi transata de plenul reunit al celor doua camere, cel mai probabil la sfarsitul saptamanii viitoare.


?


Maria Calugaru


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.