Cupru Min ramane in proprietatea Romaniei

Cupru Min ramane in proprietatea Romaniei

0 156
Dupa ce vanzarea Cupru Min a esuat putem spune ca Statul a ratat posibilitatea de a mai vande ceva din Casa romanilor.
Sa nu se mai zica ca Opozitia nu face nimic. Ba mai mult decat atat, iata si ce poate face Presa cand ofensiva concentrata, plina de substanta este directionata pe o Putere ce vrea sa vanda tot. Sub presiunea desecretizarii Contractului s-a cedat – vanzarea companiei Cuprun Min catre Roman Copper a esuat.
Firma canadiana a refuzat sa depuna intr-un cont bancar o garantie pentru investitiile de mediu, sa achite in maxim o luna pretul pentru actiuni si sa accepte publicarea documentului de privatizare. Ministrul Economiei, Lucian Bode, a anuntat, la finalul negocierilor, ca partea romana a cerut firmei canadiene sa constituie un depozit colateral de 32,27 milioane euro pentru a garanta astfel realizarea investitiilor de mediu, sa plateasca suma pentru actiuni, de 200,7 milioane euro, in termen de 30 zile de la obtinerea avizului Consiliului Concurentei si autorizatiei integrate de mediu-ambele fiind conditii suspensive in contract.
Partea romana a cerut publicarea imediata a contractului de privatizare. "Roman Copper nu a aderat la aceste conditii. Ministerul Economiei va analiza situatia creata si suntem pregatiti sa reluam privatizarea", a spus Bode. El a precizat ca acest contract de prvatizare trebuia incheiat pana vineri, 6 aprilie, ora 24.00.
Discutiile pentru incheierea contractului au inceput joi seara si au continuat pe tot parcursul zilei de vineri, termenul limita pentru semnarea tranzactiei.
Premierul Mihai Razvan Ungureanu desi a declarat ca spera ca negocierile pentru vanzarea Cupru Min sa se incheie "cu bine", chiar vineri seara, pare sa fi ordonat blocarea afacerii, nu doar prin conditiile impuse ci si prin depasirea timpului de negociere fixat. Acesta declara ca "statul are clauze la care nu va renunta cu niciun chip".
Iata ca se poate!
 
Vlad T.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.