Democratii isi retrag secretarii de stat din Guvern

Democratii isi retrag secretarii de stat din Guvern

0 218

PD a cerut secretarilor de stat democrati si celor care au functii asimilate acestora sa-si prezinte demisiile in alb. „Le-am cerut demisiile tuturor secretarilor de stat si asimilatilor acestora, pentru ca vrem sa demonstram ca suntem un partid serios si sa il ajutam pe Calin Popescu Tariceanu, in eventualitatea in care va face un Guvern fara PD, sa procedeze cat mai repede la noul program de guvernare”, a spus presedintele executiv al PD, Adriean Videanu.


Liderul PD a mai afirmat ca democratii vor ca prin acest gest sa demonstreze ca au o atitudine de partid serios, care „nu se agata de putere”. El a precizat ca PD nu vrea ca acest gest sa fie interpretat ca o incercare de „a-i forta mana premierului”.


?


In acest fel, democratii vor sa se asigure ca secretarii de stat pe care PD i-a desemnat in ministere vor pleca de la guvernare in momentul in care Tariceanu ar urma sa elimine de la guvernare ministrii democrati, in conditiile in care, sustin surse democrate, in ultimele zile PNL le-a propus mai multor reprezentanti in ministere ai PD sa ramana in functii, cu conditia de a deveni membri PNL.


?


Videanu a explicat gestul conducerii partidului prin faptul ca Partidul Democrat e pregatit pentru decizia primului-ministru de a opera restructurarea Guvernului prin excluderea democratilor.


„In functie de decizia primului-ministru, aceste demisii devin sau nu efective de la data la care primul-ministru ia oricare dintre decizii”, a declarat acesta. „Partidul Democrat nu accepta ambiguitatea si nu va juca la doua capete. Partidul Democrat ramane fie cu PNL in Alianta, fie trece in opozitie, neputand fi vorba despre o colaborare atat cu PSD, cat si cu PNL”, a continuat Videanu.


?


Parerile liberalilor cu privire la hotararea democratilor sunt impartite. In timp ce vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat ca solicitarea demisiilor in alb ale secretarilor de stat PD reprezinta „o violare de consimtamant si semnul unei derive politice grave” si un semnal al dorintei mascate a PD de a parasi guvernarea, alt vicepresedintele PNL, senatorul Puiu Hasotti, considera ca, prin aceasta decizie democratii dau dovada, „dupa 15 ani, de putina onoare”.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.