Tenis : turneul demonstrativ de la Johannesburg a fost amânat pentru 2022

Tenis : turneul demonstrativ de la Johannesburg a fost amânat pentru 2022

0 412

Organizatorii turneului demonstrativ de la Johannesburg (Africa de Sud), programat în zilele de 18 și 19 decembrie, au decis amânarea evenimentului. La turneu trebuiau să participe mai multe vedete ale tenisului, printre care și Simona Halep. Organizatorii au decis să amâne evenimentul pentru anul 2022, la o dată care va fi comunicată ulterior.

Simona Halep a decis din timp să nu participle la turneu din cauza variantei super-mutante de Covid care circulă în Africa de Sud. Alături de româncă, la eveniment mai erau invitate elvețianca Martina Hingis și americanca Venus Williams.

Turneul demonstrativ de la Johannesburg avea ca scop popularizarea tenisului în această țară și combaterea violenței de gen. Organizatorii au amânat evenimentul la scurt timp după retragerea Simonei Halep, cea care și-a exprimat teama față de noua tulpină a coronavirusului. Situația în Africa de Sud este una alarmantă, întrucât numeroase țări au interzis zborurile din și către țara respectivă. Turneul își propunea să promoveze tenisul în Africa de Sud, dar în același timp să contribuie la lupta împotriva violenței bazate pe gen.

Astfel, invitația va rămâne valabilă pentru Simona Halep, Martina Hingis, Venus Williams și Sloane Stephens la ediția din 2022 a turneului Africa Cares Tenis. Turneul demonstrativ de la Johannesburg, dacă va avea loc anul viitor, va include atât meciuri de simplu, cât și partide de dublu-mixt! Pe lângă meciurile de tenis, jucătoarele se vor implica în activități de conștientizare a tinerilor cu privire la problemele legate de violența de gen.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.