S-a consemnat moartea Aliantei!

S-a consemnat moartea Aliantei!

0 240

Premierul Tariceanu a declarat ieri „decesul Aliantei” din cauza PD. In replica, democratii dau vina pe liberali si sustin ca PD este continuatorul mesajului Aliantei. „Incerc o dezamagire legata de continutul discutiilor din Alianta, discutii care au conturat o stare de fapt. Asistam practic, din cauza PD-ului, la decesul Aliantei, un deces pregatit cu multa grija prin decizia PD de a participa la alegerile pentru PE pe liste separate si care a continuat cu o serie de actiuni. Nu am putut sa nu remarc si gestul lui Berceanu, care a fost mandatat de conducerea PD sa ma atace, sa ma ironizeze si aceste lucruri nu pot fi neglijate”, a declarat Tariceanu. El a adaugat ca Romania are nevoie de o guvernare stabila, fiind nevoie de o regandire a structurii Executivului.


?


„Va trebui sa ma gandesc foarte serios cum va trebui sa arate viitorul Guvern si Parlamentul va avea un rol extrem de important”, a completat premierul”.


Asadar, rezolvarea crizei presupune un guvern restructurat fara PD. ?
La randul sau, presedintele PD, Emil Boc, a afirmat ca asteapta decizia liberalilor si ca democratii sunt pregatiti atat pentru guvernare, cat si pentru opozitie, dar si ca, dupa o eventuala ruptura, partidul pe care il conduce va fi adevaratul „continuator al mesajului Aliantei D.A.”
„E cert ca se cauta pretexte pentru inlaturarea PD de la guvernare si pentru o colaborare cu PSD„, a declarat Boc. El a mai spus ca actuala formula de guvernare nu are sanse de a asigura stabilitatea. „Daca liberalii vor sa colaboreze cu PSD, sa aiba curajul sa o spuna foarte clar”, i-a cerut Boc lui Tariceanu.

Presedintele nu vrea impacare


?


Nici presedintele Basescu nu vrea o impacare. EL a declarat, la bilantul SRI, ca tensiunea politica este generata de predarea arhivelor securitatii, de condamnarea comunismului si de faptul ca tot mai multi oameni importanti care aveau influenta la partide ajung sa se intalneasca cu procurorii. „Este, cred, un moment care va fi depasit, dar daca va fi depasit printr-o sfanta impacare, atunci se va dovedi ca nu s-a facut treaba”, a spus Basescu. In opinia sa, momentul de criza politica trebuie depasit „prin acceptarea realitatii”. „Nu voi face nicio negociere cu nimeni. Nu ma intereseaza atat de mult confortul meu ca om politic astfel incat sa negociez viitorul tarii. Nu voi negocia nici majoritati politice, nici voturi pentru actiunea de suspendare a presedintelui si nu voi inceta sa vorbesc”, a conchis Basescu.
Marius OLA

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.