Construcţia drumului de acces spre parcarea terminalului Aeroportului Internaţional Braşov, pornind din...

Construcţia drumului de acces spre parcarea terminalului Aeroportului Internaţional Braşov, pornind din DJ 103 C, s-a finalizat

0 340

Informația a fost furnizată de Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, care a specificat că aceste drum „este primul obiectiv finalizat din contractul privind obiectivul de investiţii Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav Etapa a III-a, Proiectare și execuție lucrări de construcții și instalații pentru 9 obiecte’’.

Stadiul de execuţie a celorlalte componente de infrastructură cuprinse în acest contract este următorul:

Clădirea energetică – 94%

Gospodărie de apă – 95%

Posturi control acces – 91 %

Parcare publică – 87%

Instalaţii interioare de utilităţi – 85 %

Drum tehnologic – 76 %

Remiza PSI – 55%

 ,,Un alt contract implementat în această perioadă este cel privind balizajul, la care avem un progres de 90%. Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav este un proiect foarte complex, pe care l-am preluat și l-am dezvoltat începând cu anul 2016! Apreciez că ne aflăm într-un progres foarte bun și că ne apropiem de final. Clădirea energetică este construită în întregime, iar în cursul săptămânii viitoare vor fi finalizate închiderile, adică placarea exterioară a clădirii şi montarea uşilor, astfel încât să înceapă echiparea celor trei camere alocate elementelor de comandă pentru balizaj. Pe lângă acestea, o cameră specială va fi destinată gestionării agentului termic, iar într-o altă cameră vor fi amplasate celulele pentru transformatori. Posturile de control acces, adică cele două porţi ale Aeroportului sunt şi ele în fază finală de construcţie, una fiind amplasată lângă terminal, iar cealaltă, în vecinătatea remizei PSI. Gospodăria de apă înseamnă două construcţii care sunt aproape de finalizare, acestea urmând să stocheze rezerva de apă necesară alimentării terminalului şi hidranţilor de pe amplasamentul de la Ghimbav. Parcarea publică situată în faţa terminalului și drumul care asigură accesul spre terminal dinspre drumul judeţean 103 C, sunt în stadiu avansat de execuţie. În cazul ambelor componente de infrastructură a fost realizat stratul superior şi urmează aşternerea asfaltului. Rețele interioare de utilităţi au fost finalizate pentru clădirile deja construite”, a spus Adrian Veștea.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.