Suspendarea presedintelui in locul euro-parlamentarelor

Suspendarea presedintelui in locul euro-parlamentarelor

0 218

Dubla runda de negocieri initiate de Basescu nu a reusit sa schimbe decizia partidelor cu privire la suspendarea presedintelui. Potrivit unor surse din PNL si PSD, cele doua partide au stabilit calendarul suspendarii presedintelui Traian Basescu. Se pare ca reprezentantii celor doua partide au pus la punct acest calendar inca de la constituirea Comisiei de ancheta condusa de Dan Voiculescu.


Astfel, seful statului ar urma sa fie supendat de Parlament pe 12 aprilie, iar referendumul pentru demiterea sa ar urma sa fie pe 13 mai.


PSD si PNL s-ar fi inteles ca raportul Comisiei de anchetare a presedintelui sa fie depus la 21 martie, astfel ca imediat acesta sa ajunga la Curtea Constitutionala. La finalizarea raportului de catre parlamentari a fost avansat ca termen de analizare de catre Curtea Constitutionala un interval de 20 de zile. Acest termen nu este, insa, prevazut in nici o lege sau regulament. Raspunsul Curtii Constitutionale ar urma sa fie anuntat la data de 11 aprilie.


Potrivit Regulamentului sedintelor comune ale Parlamentului, la 24 de ore de la pronuntarea Curtii, deputatii si senatorii trebuie sa voteze cererea de suspendare. Asta inseamna ca la 12 aprilie, Traian Basescu ar putea fi suspendat din functie. Constitutia precizeaza ca, in 30 de zile de la data suspendarii, populatia este chemata la referendum pentru a decide daca presedintele este demis sau nu. Calendarul indica ziua de 13 mai – zi in care ar fi trebuit sa aiba loc alegerile pentu Parlamentul European.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.