Insulina, din aprilie in toate farmaciile

Insulina, din aprilie in toate farmaciile

0 235

Insulina si medicamentele necesare in tratamentul post-transplant sau oncologic vor fi eliberate, incepand din aprilie, in toate farmaciile cu circuit deschis si nu doar in cele specializate in acest sens, conform unei ordonante de urgenta aprobate de guvern. Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat ca, astfel, bolnavii sunt scutiti de o serie de cheltuieli si drumuri pentru a obtine medicamentele necesare.


„Se renunta la sistemul centralizat prin care insulinele se eliberau numai prin farmaciile de spital, deci prin farmaciile cu circuit inchis. In acest fel, marim accesul cetatenilor la medicamentatia necesara. Nu-i mai obligam pe oameni sa se duca in fiecare luna sau din trei in trei luni la spitalul din capitala de judet, acolo unde, de regula, se afla medicul diabetolog, si omul se poate duce cu reteta in orice farmacie inclusiv din localitatea unde el si are domiciliul”, a declarat Nicolaescu.


Ministrul Sanatatii a mai aratat ca unii bolnavi erau nevoiti sa mearga uneori si la unul din cele sase centre regionale pentru a-si obtine medicamentele, cheltuind bani si timp in acest scop. Nicolaescu a aratat ca este vorba de a doua mare descentralizare in distributia medicamentelor, dupa cea din octombrie 2006, cand a fost descentralizata eliberarea antidiabeticelor orale.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.