Dubla lansare la Galeriile „Kron Art”

Dubla lansare la Galeriile „Kron Art”

0 240

La Galeriile de arta Kron Art din Brasov a avut loc la inceputul acestei saptamani o dubla lansare de carte: „Culisele clipei” si „Iridologie clinica”. Prima carte reprezinta debutule tinerei Ecaterina Pavel si este o carte de proza eseista, iar ce a de a doua este scrisa de doctorul Vasile Alexandru Melnic, fiind o carte de specialitate care se adreseaza in special medicilor.?


?


O carte de reflectii medicale


Volumul „Iridologie clinica” este o carte de reflectii medicale, vorbind in acelasi timp si despre stiinta iridologiei, o stiinta a diagnosticarii unor afectiuni, predispozitii, modificari de functii si structura ale unor organe, tesuturi, etc., pe baza studiului atent al culorii, semnelor, structurii, modificarii irisului uman. „Echipamentele contemporane care folosesc pentru diagnistic usureaza, probabil, munca medicului, insa trebuie sa luam in consideratie ca programarea lor are ca premisa gandirea omului. Ca sa ne folosim cu succes de aceste echipamente trebuie sa fim buni specialisti, cu experienta bogata in clinica. Pentru a fi considerat bun specialist, trebuie sa iti imbunatatesti continuu cunostintele astfel incat expertiza diagnosticului sa fie precisa. Lupta pentru diagnosticare cere educatia gandirii medicului si rezultate verificate. Medicul nu va putea fi inlocuit de nici un echipament. Diagnosticul pe iris, dupa cum am incercat sa va convingem contribuie la educatia gandirii”, considera autorul cartii, dr. Vasile Alexandru Melnic.


?


Culisele clipei


Tot la Galeriile Kron Art a fost lansat si volumul de proza lirica, „Culisele clipei“, al tinerei scriitoare brasovene de numai 25 de ani, Ecaterina Pavel. „Cartea stie sa vorbeasca cel mai bine despre mine. E o carte despre mine. Stilul cartii nu este unul pe care sa-l regasesc la alti autori, desi mi-au placut mult Exupery si Blaga. Naratiunea care se gaseste pe alocuri este doar un pretext pentru meditatii“, a afirmat Ecaterina Pavel. „Culisele clipei“ este volumul cu care tinara scriitoare de numai 25 de ani debuteaza in lumea literelor.


Cartea contine pe langa fragmente narative si eseuri inserate in text, fiind receptata ca „o constatare plina de subtilitati”, dupa spusele scriitorului Ion Topolog. Prezenti la eveniment au fost scriitorii Doru Munteanu, Virgil Borcan, dar si editorul cartii, Gabriel Stan, gazda de la Kron-Art.


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.