Senatorii au respins motiunea pe tema Educatiei

Senatorii au respins motiunea pe tema Educatiei

0 240



Motiunea simpla impotriva ministrului Educatiei, Mihail Hardau, nu a trecut de Senat. Ea a obtinut 58 de voturi pentru si 52 impotriva. Pentru aprobare, documentul ar fi trebuit sa primeasca 69 de voturi, respectiv jumatate plus unu din numarul total al senatorilor.


La dezbaterea motiunii impotriva ministrului Educatiei, Mihail Hardau in sala au fost prezenti foarte putini senatori. Documentul, cu titlul „Falimentul invatamantului romanesc” a fost initiat de PSD, care a gasit 15 capete de acuzare pe baza carora a cerut demisia ministrului Educatiei. Motiunea a fost sprijinita, cel putin la nivel declarativ, de parlamentarii PRM si PC.


In document, PSD a remarcat numarul si amploarea grevelor din toamna anului 2005, cand au iesit sa protesteze cadrele didactice, personalul auxiliar, cercetatorii si studentii. Lipsa avizelor medico-sanitare pentru institutiile de invatamant, fraudarea testelor nationale si a Bacalaureatului, cresterea abandonului scolar, lipsa infrastructurii si a cadrelor calificate in mediul rural sunt alte reprosuri facute managementului ministrului Hardau.


In raspunsurile date acuzatiilor din motiune, Hardau a subliniat ca anumite date statistice nu au acoperire, referindu-se la datele statistice privind accesul in invatamantul superior al absolventilor de liceu din mediul rural. „Procentul vehiculat de 2-5% nu este real”, a declarat demnitarul. Hardau a subliniat ca ministerul pe care il conduce a asigurat cel mai mare buget pentru educatie, 5,2 la suta din PIB, a dublat alocarile bugetare pentru fiecare elev si a asigurat o crestere de 2,7 ori a alocarii financiare pentru fiecare student.


Hardau a considerat ca „lipsa de rezultate” in invatamantul romanesc in cei 16 ani de la revolutie nu este imputabila actualei echipe de la Ministerul Educatiei,



?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.