Fac ce vreau. Dar stiu ce fac

Fac ce vreau. Dar stiu ce fac

0 271


?Departe de a rezolva criza politica fara precedent din Romania, consultarile de la Cotroceni s-au desfasurat sub semnul unei reclame la prezervative. Cred ca va mai amintiti sloganul “Fac ce vreau dar stiu ce fac”, cu dublu inteles lingvistic (iata o aplicatie practica a multigvismului, aviz Comisarului Orban) textul facand aluzie si la facul englezesc, care se scrie cu totul altfel si inseamna cu totul altceva.


In loc de rolul de moderator politic ce-i revine conform Constitutiei, Presedintele si l-a asumat pe cel de baiat de cartier, apeland la o expresie cu talc sexual, mai putin rafinata decat sloganul din reclama citata, dar la fel de sugestiva.


„Ia spuneti, v-ati hotarat? O faceti cu PSD-ul?”, i-a intrebat, ironic, presedintele pe liberali. Oficial era vorba de reformarea Guvernului, cu sustinere parlamentara din partea PSD. Neoficial, tonul si exprimarea au invitat pe toata lumea sa pacatuiasca cu gandul in plin post, iar Traian Basescu s-a pus in postura de “tanti”, ofticata ca musterii trag pe la alte stabilimente decat cel democrat.


Liberalii au raspuns in “coada de peste”, cum altfel? si i-au spus presedintelui ca ?vor cauta solutie in Parlament pentru ca actualul Cabinet condus de Calin Popescu Tariceanu sa-si duca mandatul pana la capat.


Ma intreb ce ar fi fost daca reprezntantii sagetii ar fi rapsuns nonsalant: o facem cu PSD, cu PC, cu PRM si cu UDMR! Ori ar fi fortat Basescu nota si in loc de servicii secrete, DNA si DIICOT ar fi pus politistii de la moravuri pe urmele lui Tariceanu, Patriciu &comp, ori ?s-ar fi repezit, in ciuda aversiunii fata de premier, sa imparta fostilor aliati prezervative. Portocalii, negresit. Nu de alta, dar sa nu contamineze opozitia cu cine stie virus imunodeficient, capatat in lunga? scurta??mezalianta D.A.


Revenind la consultari, se vede treaba ca Presdintele si PD au ramas singurei, ca atare n-au decat s-o faca impreuna. Guvernarea, desigur. Daca mai pot. Daca mai au cu ce, intrucat pe voturile liberalilor si opozitiei nu prea mai se poate conta: toti sunt pregatiti sa le-o traga presedintelui si democratilor! Ooops!


Ce ti-e si cu vorba romaneasca!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.