Cu televizoru` educam poporu`

Cu televizoru` educam poporu`

0 217

A trecut destul de mult de cand aveam program la televizor o ora-doua, si atunci se dadeau stiri despre iubitul conducator si minunatul PCR. De 15 ani mancam televiziune libera pe paine si tare fain mai este este! Pacat ca din jumatate in jumatate de ora intrerup astia reclamele cu cate-un piculet de film, sport sau , doamne fereste, vreun documentar! Noroc ca astea-s doar accidente, caci, sincer, cred ca asemeni mie, mai toti romanii mor sa vada dintii albi ai castorului, picioarele proaspat epilate cu brown silkepil, ofertele fara steluta de la vodafone, pateurile bucegi, caldurica de la pasarica, vaca masata de veverite, vulpoiul cel istet de la Rex, micii lui tataie si pe harnicii si darnicii CIF si DOMESTOS!


Suuper! Numai ca imi amintesc de ei si ma bucur! Voi, nu?


Apoi mai imi place ca e multa decenta la mijloc! La filme, de pilda, sunt buline si cerculete de tot felul, cu precizari oportune, pentru categorii de varsta cuprinse intre 3 si 95 de ani, cine cu acordul cui are voie sa vada, etc! Cum sa vada un tanar de 10 ani ca Mary il iubeste pe John care, tragedie, il iubeste pe James? In plus, tot al treilea cuvant e shat, tradus la noi cu “la dracu”! Trivial! Mai bine se uita ala micu la stiri, la mitinguri gay, cu intelegere si acceptanta europeana, urmarind atent gesturile cu limba facute de lesbiene si intrebandu-se de ce nenea are fusta si par mov.


Mai e bine sa se uite copiii si tinerii la emisiuni serioase facute in colaborare cu Ministerul Administratiei si Internelor, educative din cale-afara, fara buline, fara acordul parintilor dar si fara perdea!


Copiii, alungati cu ciomege de la film, pot sa priveasca aici nestingheriti, sa-si formeze spiritul civic! Totul se petrece decent, civilizat, se vorbeste cu p puncte puncte si beep, tigancile isi ridica fustele si ii indeamna pe politisti sa le filmeze in toata splendoarea de la brau in jos (gest decent fata de obraznica de Sharon Stone care desface picioarele), cetateni beti coboara de la volan impleticiti, iar prostituate de doi bani sunt intrebate ce fac si ele raspund ca se puncte puncte, beep! Ca sa nu mai vorbim ca benzile negre nu sunt chiar atat de negre si nici chiar atat de opace!Ce-i fain e fain, de ce sa nu recunoastem?


Tot la stiri avem prilejul sa aflam vesti despre Stralucirea, fiica Mercedesei, despre Omida, despre King Cioaba, despre clanurile Camatarilor, Clamparilor si alte celebritati. Reporterii se intrec sa povesteasca, minute in sir diverse mondenitati rromantate, misto, ce mai! Bahto delo!Imi imaginez ca cei mici nu mai viseaza in taina sa fie Tarzan sau Zorro, ravnesc sa fie traficanti de prostituate, spargatori de locuinte sau bulibase!Iar televiziunile ii ajuta sa-si contureze optiuni care mai de care! Putin cam elitiste as zice, nu credeti?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.