Taximetristii, in atentia ATOP

Taximetristii, in atentia ATOP

0 228

In ultima sedinta extraordinara a Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica s-a luat in discutie modul de desfasurare a activitatii de taximetrie la nivelul municipiului Brasov. La intilnire au luat parte membrii ATOP si reprezentantii unor firme de taximetrie, dar si taximetristi independenti, membri si organe de conducere ale sindicatului taximetristilor.


Initiata de ATOP, scopul acestei intilniri a fost de a se face recomandari celor predispusi sa incalce legea in desfasurarea activitatii de taximetrie. Recomandarile se refera la instruirea angajatilor firmelor, in baza contractului de angajare, cu privire la conduita ce trebuie respectata in trafic si in raport cu clientii. Participantii au aratat ca instruirea angajatilor este lunara dar nici in aceste conditii nu se pot evita anumite incidente contraventionale si chiar penale.


Patronii prezenti au aratat ca politica firmelor nu face rabat la excludere din firma a celor care incalca legea.
Ambele parti, membrii ATOP si reprezentantii taximetristilor au recunoscut marea dezordine existenta in acest domeniu. Sunt, asa cum s-a discutat, multe fapte la limita legii, da la evaziune fiscala pana la agresiune asupra cetatenilor. Desi s-a negat din partea taximetristilor exstenta „codurilor speciale”, au fost extrem de criticate actiunile in grup, ale soferilor de taxi rezultate in urma apelarii codurilor speciale (cod 500). Deoarece din cadrul dezbaterilor s-au nascut noi subiecte legate de problemele cu care se confrunta patronii si soferii de taxi independenti, la nivel de ATOP vor urma alte intilniri cu acest segment profesional.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.