Brasovul se va „imbogati” cu 4.000 de disponibilizati

Brasovul se va „imbogati” cu 4.000 de disponibilizati

0 208

Directorul adjunct al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Brasov (AJOFM), Anca Finichiu, a anuntat ca in urmatoarea perioada peste 4.000 de persoane vor fi disponibilizate la Brasov. Cei mai multi dintre acestia – 2.240 – provin de la Rulmentul, societate aflata in lichidare voluntara, si 1.924 de la uzina Tractorul, care se afla in aceeasi situatie.


Alte societati care disponibilizeaza personal sunt SC RAT SA deoarece, dupa desfiintarea liniei de tramvai si a mai multor linii de troleibuz si inlocuirea acestora cu autobuze, o parte din personal a trebuit disponibilizat. SC TOHAN SA Zarnesti disponibilizeaza 30 de persoane, SC ELCA-ROM Zarnesti – 29 de angajati, iar SC PIACENTIA SRL – 29 de salariati.


In urma acestor disponibilizari, rata somajului in judetul Brasov se apropie de sapte la suta, fata de 5,63 la suta la sfarsitul lunii februarie.


Anca Finichiu a precizat ca sumele necesare platilor compensatorii si somajului pentru cei disponibilizati exista. „Persoanele disponibilizate vor primi la plecare doua salarii medii pe economie adica 1.900 de lei fiecare, iar cuantumul somajului depinde de vechimea fiecaruia, functia pe care a ocupat-o si altele, dar exista in bugetul nostru suma de 83 milioane de lei, care acopera toate platile pana la sfarsitul anului”, a spus Finichiu.


In saptamana 26-30 martie, inspectori din cadrul AJOFM vor acorda servicii de preconcediere pentru persoanele care urmeaza a fi disponibilizate de la Tractorul, cand se va stabili si procedura de preluare a dosarelor.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.