Explozie simulata la Nitramonia

Explozie simulata la Nitramonia

0 231

Angajatii societatii fagarasene Nitramonia, precum si autoritatile se pregatesc pentru intampinarea unor situatii dramatice, cum ar fi o explozie. Miercuri, la combinatul din Fagaras, sectia Nitrofertiliser, instalatia de amoniac, a fost simulata o explozie. Locul nu a fost ales intamplator, avand in vedere ca Nitramonia este pe harta de risc a judetului Brasov.


La exercitiul de alarmare au fost mobilizati reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, ai Politiei, pompieri, salvari si alte forte din judetul Brasov au fost mobilizate in zona. Autoritatile locale si judetene au testat reactia in cazul unei explozii la tancul de amoniac a angajatilor combinatului, dar si persoanelor care locuiesc in cartierele din imediata apropiere.


In urma deflagratiei, cativa angajati au fost raniti, iar alte zeci de persoane au fost evacuate. Ulterior, specialistii au urmarit directia in care batea vantul pentru a stabili unde vor ajunge vaporii toxici. Politistii au anuntat prin megafoane, pe strazile Fagarasului, producerea unei explozii si pericolul pe care il reprezinta vaporii toxici rezultati in urma deflagratiei. Localnicii au fost sfatuiti sa se indrepte catre zone sigure, fara a intra in panica.


Prefectul Aurelian Danu a precizat ca a fost un exercitiu foarte complex, care s-a desfasurat dupa toate normele in vigoare, fiind o reusita.


In cursul acestui an, vor mai avea loc inca trei exercitii pe situatii de urgenta, intre care unul vizeaza producerea unui cutremur.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.