Lansare de carte – Cetatea de gand, Valeriu Iordan Popescu

Lansare de carte – Cetatea de gand, Valeriu Iordan Popescu

0 262

?


?




















I.???????????????????? LANSARE CARTE


Scrisoare INVITATIE?


?


VALERIU IORDAN POPESCU,? CETATEA DE GAND? – Scrieri din Tinerete



?




?




?



?









VALERIU IORDAN POPESCU


?


? I. CETATEA DE GAND? – Scrieri din Tinerete


?


Cetatile, de cand lumea, se construiesc din piatra, mortar, otel. Adica elemente neinsufletite. Doar Mesterul Manole a reusit sa construiasca o cetate vie, ingropand in zidirea inerta? o parte a «?sufletului?» sau creator.Brasovul, identificat de scriitori drept?«?un margaritar al Transilvaniei?» a fost zidit de stramosii nostri, romani, germani, maghiari, dupa aceasta reteta clasica, dar, intotdeauna, a avut in structura o flacara vie, un suflet nepereche. Stramosii n-au uitat sa toarne in mortar gandurile lor arzatoare care izbucnesc ca niste torte de aur din sufletele lor vii, vesnic tinere si vesnic surprinzatoare.


Asa s-a nascut aceasta Cetate de Gand a Romanilor care ne surprinde mereu prin prospetime, creativitate si originalitate.Dar, mai ales prin capacitatea de a sustine? visul cotidian al Omului Liber, lipsit de servituti, vesnic tanar si dornic sa afirme prin prezenta sa idealul aproape supraomenesc de a crea valori materiale si mai ales spirituale, traind in Pace si Intelegere cu vecinii, intuind o Lume mai buna.


Acest Gand, vesnic tanar, m-a inspirat sa creiez aceasta carte pe care o dedic brasovenilor, cetatenilor Romaniei si nu numai lor.


As fi fericit, daca concetatenii mei ar lua parte, Luni 19 martie 2007,? orele 16, la Casa Baiulescu din Brasov la lansarea acestei carti de tinerete, intr-un oras care, in ciuda intemperiilor, ramane mereu Tanar.


AUTORUL


?


?


?


?


STRADA SFORII


?


??????????????????????????????????????????????? Strada desirat? din adanc,


??????????????????????????????????????????????? Pusa- n calea trecatorilor grabiti,


??????????????????????????????????????????????? Sa le lege spada de oblanc,


??????????????????????????????????????????????? Si privirea pururi de parinti.


??


??

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.