Conducerea SBS a cumparat doar 20% din reteaua Mix FM

Conducerea SBS a cumparat doar 20% din reteaua Mix FM

0 256

Grupul media SBS Broadcasting nu a achizitionat decat 20% din compania Canet, detinuta de omul de afaceri si presedintele Consiliului Judetean Brasov Aristotel Cancescu, care opereaza reteaua Mix FM, restul de 80 de procente fiind achizitionate de o alta companie, au anuntat reprezentantii SBS, fara a dezvalui numele celeilalte companii.


Ralu Filip, presedintele CNA, s-a aratat surprins de faptul ca SBS nu a achizitionat integral compania Canet, spunand ca, la discutiile anterioare cu Aristotel Cancescu si cu reprezentantii SBS, acestia au lasat sa se creada ca tranzactia are loc doar intre Canet si SBS. Filip a spus ca, din cauza faptului ca o companie nu poate detine, potrivit legii, mai mult de doua licente in acelasi oras, probabil ca restul de 80 de procente au fost achizitionate de „un prieten” al SBS, pentru ca tranzactia sa fie legala.


La randul lui, Aristotel Cancescu a explicat ca SBS a cumparat intreaga retea Mix FM prin doua firme.


?


Trustul media Lagardere, care opereaza in Romania posturile de radio Europa FM si Radio 21 si urmeaza sa lanseze, la jumatatea acestui an, si doua posturi de televiziune, a depus, saptamana trecuta, la CNA, o sesizare in care anunta ca tranzactia dintre Mix FM si grupul SBS este ilegala, cerand Consiliului sa ia masuri. Potrivit scrisorii trimise Consiliului National al Audiovizualului de postul Radio 21, in urma tranzactiei, grupul SBS va detine „o pozitie dominanta in formarea opiniei publice la nivel national”, cota sa de piata depasind „cu siguranta” pragul de 30% din piata serviciilor de programe difuzate la nivel national, fapt interzis de lege. De asemenea, potrivit scrisorii Radio 21, trustul Lagardere i-ar fi facut lui Aristotel Cancescu, proprietarul retelei Mix FM, o oferta mai valoroasa de achizitie decat cea a SBS, aceasta fiind insa respinsa fara motiv.


Aristotel Cancescu a recunoscut, in fata CNA, ca a vandut societatea Canet Radio SRL, care opereaza reteaua Mix FM, grupului SBS, fara a dezvalui, insa, si valoarea tranzactiei. „Vreau sa ma retrag onorabil din media si am gasit solutia asta”, a spus Cancescu.


CNA va lua in discutie scrisoarea primita de la Radio 21 pe 22 martie, in prezenta lui Aristotel Cancescu. Grupul SBS opereaza in Romania posturile de televiziune Prima TV si Kiss TV, precum si posturile de radio Kiss FM si Magic FM.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.