Se poate si fara Blaga si Macovei

Se poate si fara Blaga si Macovei

0 258

Conflictul dintre PNL si PD generat de amanarea alegerilor pentru europarlamentare nu a fost rezolvat luni, nici in sedinta Aliantei, nici in cea a Executivului.


Prin urmare, Ordonanta de Urgenta privind amanarea alegerilor pentru Parlamentul European va fi transmisa la Monitorul Oficial sub semnatura premierului si contrasemnata de presedintele Autoritatii Electorale Permanente (AEP), fara ca documentul sa contina si avizul ministrului democrat al Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, care a refuzat sa semneze documentul. Ca urmare a deciziei primului-ministru Calin Popescu-Tariceanu, la Secretariatul General al Guvernului s-a constituit un colectiv din randul mai multor ministere care a pregatit proiectul de act normativ referitor la amanarea alegerilor, proiect insusit si semnat de Autoritatea Electorala Permanenta, precizeaza Guvernul.


Pe nota de fundamentare ar fi trebuit, conform discutiei din sedinta de Guvern, sa semneze si ministrul Justitiei, cu sau fara observatii, cu aviz pozitiv sau negativ. Primul-ministru stabilise si un termen pentru acest aviz, si anume ora 16.00, dar ministrul Justitiei nu a semnat documentul. Ministrii de Interne si de Justitie ar fi trebuit sa contrasemneze ordonanta, intrucat ei vor raspunde de organizarea alegerilor.


?


In sedinta de luni a guvernului, alegerile pentru Parlamentul European au fost amanate printr-o ordonanta de urgenta, prin decizia premierului Tariceanu, ministrii PD mentinandu-si pozitia impotriva acestei hotarari.


Ministrii PD nu vor semna niciun proiect de act normativ care sa vizeze amanarea alegerilor pentru Parlamentul European, a declarat presedintele PD Emil Boc.


?


In textul ordonantei se recunosc „pasii facuti pana acum in organizarea alegerilor” si se stabileste faptul ca „listele de semnaturi pentru sustinerea candidatilor se depun pana la 15 martie”. Ordonanta de urgenta anuleaza hotararea de guvern care stabilea data alegerilor pentru 13 mai. Alegerile pentru Parlamentul European au fost amanate pentru semestrul al doilea al anului, data exacta urmand sa fie stabilita dupa consultarea partidelor.


??


In sedinta de luni a Aliantei, reprezentantii PD i-au propus premierului Calin Popescu Tariceanu ca Alianta sa respinga in Parlament propunerea de suspendare a presedintelui Traian Basescu, in schimb urmand sa fie mentinuta data de 13 mai pentru alegerile europarlamentare, iar in paralel seful statului sa renunte pana la aceasta data la referendumul privind votul uninominal. „Se pare ca nu exista aceeasi dorinta a primului-ministru sa respinga propunerea PSD”, a spus Boc.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.