AGA de la Tractorul se va intruni lunea viitoare

AGA de la Tractorul se va intruni lunea viitoare

0 233

Luni, Tribunalul Brasov a decis ca Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) uzinei Tractorul Brasov sa fie convocata, de urgenta, in 19 martie, cand urmeaza sa fie numita conducerea societatii.


Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a recurs la instanta dupa ce administratorul ales, Laurentiu Antone, vicepresedinte al organizatiei municipale PNL Brasov, a renuntat de bunavoie la noua functie, invocand motive medicale. Acest lucru insa a blocat total activitatea societatii, deoarece aceasta a ramas fara conducere si, implicit, nimeni nu mai are drept de semnatura. Situatia a dus si la blocarea conturilor si imposibilitatea platii salariilor angajatilor.


Potrivit unui comunicat al AVAS, in urmatoarea sedinta AG, Autoritatea va propune pastrarea in functiile de director general si de administrator unic a lui Titu Serban, respectiv Gheorghe Pasca. „Imediat dupa alegerea de catre AGA a administratorului unic si a directorului general al Tractorul, acestia vor identifica, de urgenta, impreuna cu sindicatele, solutii pentru plata datoriilor, cu prioritate a celor catre salariati”, se precizeaza in comunicat. AGA a mai stabilit, in 23 februarie, si planul de restructurare de personal, urmand ca primul val de disponibilizari sa cuprinda 1.800 de persoane, iar cel de-al doilea, 123 de persoane.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.