Sedinta de guvern cu participarea presedintelui

Sedinta de guvern cu participarea presedintelui

0 260

Traian Basescu intentioneaza sa participe, luni, la sedinta extraordinara a Executivului, cel mai probabil pentru a-l convinge pe primul ministru ca amanarea alegerilor pentru Parlamentul european, nu este oportuna.


Prezenta sefului statului la Palatul Victoria, a doua oara in mai putin de doua saptamani, are loc dupa ce primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a anuntat ca va convoca luni, 12 martie, o sedinta de Guvern, in care va propune amanarea alegerilor pentru Parlamentul European, stabilite initial pentru data de 13 mai.


Administratia Prezidentiala nu a facut niciun comentariu asupra declaratiei primului-ministru. Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la sosirea in tara de la Bruxelles, ca, in cadrul discutiilor purtate cu reprezentantii Partidului Popular European, in marja summitului Consiliului European de primavara, nimeni nu l-a intrebat despre o eventuala modificare a datei alegerilor. „Toti stiu ca 13 mai e ziua alegerilor” pentru Parlamentul European, a subliniat Basescu. El a afirmat ca i-a invitat pe popularii europeni sa vina in Romania „nu pentru a face propaganda cuiva”, ci pentru a ajuta politicienii romani in explicarea a ceea ce inseamna Parlamentul European, misiunea unui parlamentar european, precum si standardele pe care trebuie sa le indeplineasca un om care face parte din PE.


„Mai ales, sa explice ca un parlamentar ales de romani este la fel de obligat fata de romani cum este obligat fata de orice cetatean al UE in a-si indeplini misiunea ca parlamentar”, a mai spus Basescu.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.