Japonezii au grija de litoralul romanesc

Japonezii au grija de litoralul romanesc

0 219

Dupa cum s-a putut constata, fenomenul de eroziune al plajelor este din ce in ce mai prezent pe litoralul romanesc. Portiuni intregi, unde acum cativa ani erau plaje largi, s-au ingustat pana la disparitie, fiind inghitite de ape. Pentru a contracara efectele eroziunii costiere, s-a apelat la o firma japoneza care a demarat un proiect de reabilitare a litoralului romanesc, in speranta ca, in urmatorii ani, va avea o alta fata.


Primele statiuni aflate in atentia specilistilor niponi sunt Mamaia si Eforie Nord, zone considerate critice, urmand ca, daca planul de actiune se va dovedi eficient, sa fie extins la celelalte statiuni.


Prin planul de reabilitare, care prevede innisiparea plajelor ,crearea de recifuri artificiale si demolarea constructiilor dezafectate, plajele se vor largi cu 6 si 12 hectare.


Se asteapta ?un impact semnificativ asupra numarului de turisti care ne vor vizita litoralul, asteptandu-se o crestere a numarului acestora, dar rezultatele proiectului se vor vedea abia peste trei ani. In tot acest timp impactul asupra constructiilor aflate pe litoral va fi zero, la fel ca si ?n cazul florei si faunei marine.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.