Basescu si Becali, preferatii romanilor

Basescu si Becali, preferatii romanilor

0 234

Un nou sondaj CIVIS le aminteste romanilor ca Basescu e inca cea mai potrivita persoana care ar putea fi aleasa la carma Romaniei.?


35% dintre romani l-ar vota pe presedintele Traian Basescu daca duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidentiale, spune sondajul. Seful statului este urmat de presedintele Partidului Noua Generatie, George Becali, pe care l-ar vota 18% din populatie. Urmatorul politician indicat de respondenti este Mircea Geoana – 14%, iar 11% dintre romani il doresc la conducerea tarii pe Calin Popescu-Tariceanu. Corneliu Vadim Tudor ar aduna voturile a 7% din populatie. Romanii i-au mai indicat pe Theodor Stolojan, 6%, si pe Marko Bela, 4%.


Potrivit sondajului, Traian Basescu ar primi 85% din voturile simpatizantilor PD, 34% de la PNL, 4% de la PSD, 12% de la UDMR si cate 2% de la PRM si PNG. 44% dintre cei care l-ar vota pe actualul sef al statului au studii superioare si 42% provin din mediul urban. De asemenea, cei mai multi sustinatori ai presedintelui, 39%, au intre 18 si 30 de ani. George Becali este sustinut de 92% dintre alegatorii PNG, de 8% dintre cei ai PSD, 6% de la PD si 5% de la PNL. Electoratul lui Becali are, in cea mai mare masura – 27%, studii elementare, 18% dintre sustinatorii sai provin din mediul urban si 25% au intre 18 si 30 de ani.


?


De asemenea, Basescu conduce si in topul increderii pe care o inspira romanilor.


Seful statului este clasat pe primul loc, cu 48 de procente, urmat de presedintele Partidului Noua Generatie, George Becali, – 37%, comisarul european pentru multilingvism Leonard Orban – 34%, primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu cu 29 de procente si liderul PSD Mircea Geoana – 26%, intr-un clasament al persoanelor publice in care romanii afirma ca au „multa si foarte multa incredere”.


Fata de luna noiembrie a anului trecut, seful statului a scazut cu 7 procente (55% in noiembrie 2006), in timp ce Becali a crescut cu 3 procente, iar comisarul Leonard Orban cu 9 procente.


In schimb, persoanele intervievate nu au „deloc” incredere in Adrian Nastase, 57%, urmat de fostul sef al Cancelariei Prezidentiale, Elena Udrea – 56%, liderul PRM Corneliu Vadim Tudor – 53% si Mona Musca – 35%.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.