„Maricica” de la Focoase nu e omologata!

„Maricica” de la Focoase nu e omologata!

0 243

Gluma cu „Maricica” (nume de cod pentru anumite proiectile – n.a.) de la Focoase nu mai este gluma. In ciuda faptului ca la uzina zarnesteana Tohan se fabrica armament, acesta nu este omologat. Senatorul PSD Otilian Neagoe atrage atentia asupra situatiei critice din industria de aparare brasoveana. Pe acesta tema, Neagoe a facut o interpelare parlamentara catre ministerul Apararii, Sorin Frunzaverde, precum si o intrebare catre presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, legate de cum se desfasoara activitatea de la Tohan SA.


„Am solicitat sa mi se raspunda care sunt proiectele pe care Ministerul Apararii doreste sa le lanseze impreuna cu uzina zarnesteana. Aceasta produce acum armament numai pentru piata externa si are contracte cu tari precum Egipt si Turcia. In plus, au un produs care este compatibil cu normele NATO, respectiv un proiectil cu un calibru de 122 mm, care nu este, insa, omologat, desi acest lucru a fost solicitat inca de acum doi ani. Vreau sa stiu ce intentioneaza sa faca Ministerul Apararii in acest sens. Un alt contract care ar putea fi incheiat cu uzina se refera la dezafectarea munitiei scoase din uz, pentru care angajatii de la Tohan sunt calificati”, a mentionat Neagoe.


?


Fara state de plata


?


El a adaugat ca nu s-a clarificat nici viitorul nucleului de baza din industria de aparare, care se stabileste anual: „Este vorba de acei angajati ale caror salarii sunt subventionate de stat. Suntem in luna februarie si societatile din aparare nu au cum sa faca statele de plata si bugetele pentru acest an”.


Marius OLA

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.