Demisie la „Casa Prieteniei”

Demisie la „Casa Prieteniei”

0 246

Radu Tudorica, directorul Centrului de plasament din localitatea brasoveana Codlea, „Casa Prieteniei”, unde doi copii in varsta de 13, respectiv 15 ani au devenit parinti, la inceputul lunii februarie, a demisionat din functie, motivand ca nu mai face fata problemelor din institutie.


„Am sperat ca va face fata tuturor problemelor din centru, insa aceste probleme sunt mult prea grave si de aceea si-a inaintat demisia”, a afirmat Liana Braniste, directorul adjunct al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Brasov.


Demisia directorului vine la o zi dupa ce un adolescent de 17 ani internat in acest centru a fugit in timpul noptii si a comis trei infractiuni, fiind prins de politisti. Potrivit unui comunicat al DGASPC Brasov, tanarul a spart o masina, a intrat prin efractie intr-o institutie si apoi a furat doua biciclete din scara unui bloc, fiind in prezent cercetat de politisti.


La inceputul lunii februarie, doi copii in varsta de 13 si 15 ani institutionalizati in centrul de la Codlea au devenit parinti, angajatii centrului afland ca adolescenta este insarcinata cand aceasta era in luna a cincea, iar intamplarea fiind considerata „un eveniment nedorit”. In centrul de plasament din Codlea sunt institutionalizati 65 de copii si tineri cu varste de pana la 20 de ani.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.