Fara Macovei sau Opozitia boicoteaza!

Fara Macovei sau Opozitia boicoteaza!

0 217

Opozitia se mai uneste o data impotriva Puterii si ameninta sa mai declanseze un scandal de proportii in Parlamentul Romaniei. Daca intentia va fi pusa in practica, domeniul justitiei risca sa intre intr-o adevarata criza. PSD, PC si PRM au anuntat ca daca premierul nu o va demite pe Monica Macovei, formatiunile vor boicota toate proiectele primite de la Ministerul Justitiei, inclusiv dezbaterea Legii ANI.


Anuntul a fost facut de viceliderul senatorilor PRM, Valentin Dinescu, care a precizat ca „probabil” liderii senatorilor PSD, PRM si PC ar putea adopta o declaratie comuna, in care vor preciza ca opozitia va boicota la Senat, si in plen, si in comisii, toate proiectele de acte normative primite de la Ministerul Justitiei.


Potrivit lui Dinescu, „prima consecinta” a acestei decizii luate de opozitie la Senat ar putea fi tergiversarea indefinita a adoptarii Legii Agentiei Nationale de Integritate, care se dezbate in prezent in Comisia juridica a Senatului.


„Vom boicota acest proiect de lege. Cand va fi pe ordinea de zi a comisiei si se va ajunge la discutarea lui, noi, senatorii opozitiei, vom iesi din sala de sedinte a comisiei, astfel ca nu va mai exista cvorum, iar dezbaterile vor fi suspendate”, a declarat senatorul PRM, care are si functia de secretar al Comisiei juridice.


Afirmatia a fost reluata de deputatul PRM Lucian Bolcas, care a adaugat ca este posibil ca reprezentantii opozitiei sa recurga la „alte forme de lupta parlamentara”, nefiind exclusa si greva parlamentara.


?


“Primul-ministru trebuie sa inteleaga ca institutia motiunii simple isi pastreaza valabilitatea sub aspectul faptului ca are menirea de a atentiona Guvernul asupra unei anumite probleme de politica interna sau externa. Daca Monica Macovei considera ca s-a facut tot ce trebuia sau, mai exact, s-a facut ceva cu exceptia fantasmelor gen ANI si Ordonanta DIICOT, ne rezervam si noi dreptul de a nu mai vota si de a nu participa la dezbaterea in comisii a niciunui proiect de lege care vizeaza domeniul justitiei”, a mai spus Dinescu.


?


In aceste conditii, Puterea, care este minoritara in Senat, nu va mai putea trece nicio lege organica.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.