PSD ameninta cu un tir de motiuni

PSD ameninta cu un tir de motiuni

0 233

Intaratati de decizia Curtii Constitutionale, pesedistii anunta alte motiuni asemenatoare celei introduse impotriva ministrului Justitiei Monica Macovei, adica motiuni simple, care ii vor viza pe ministrii „incompetenti” (adica mai toti, daca ne luam dupa judecata social-democratilor).


La sedinta Comitetului Executiv National, seful PSD Mircea Geoana a precizat ca va propune si celorlalte partide din opozitie initierea unor motiuni simple si impotriva altor ministri. De asemenea, Geoana a mai declarat ca intentioneaza sa intre in greva parlamentara, adica sa nu mai voteze nicio lege si nici sa nu participe la dezbaterile din plen, o solutie avansata de altfel si de senatorul Antonie Iorgovan.


El l-a mai criticat pe premierul Calin Popescu Tariceanu pentru ca a actionat intr-un mod pe care l-a catalogat drept perfid aruncand responsabilitatea demiterii Monicai Macovei in bratele Curtii Constitutionale, care a decis, insa, ca aceasta nu poate fi inlocuita doar ca urmare a motiunii simple adoptate la Senat.


?


Vicepresedintele PSD Victor Ponta a anuntat deja, de miercuri, prima motiune simpla impotriva Puterii: pe tema justitiei, la Camera Deputatilor, pentru a demonstra inca o data ca Monica Macovei nu are sprijinul Parlamentului.


Afirmatia a fost reluata de presedintele Senatului Nicolae Vacaroiu. „Este posibil sa se initieize o astfel de motiune si la Camera, pentru a demonstra ca doamna Macovei nu beneficieaza de increderea intregului Parlament, nici la Senat, nici la Camera. Este treaba lui Tariceanu daca isi asuma responsabilitatea mentinerii Monicai Macovei in Guvern, dar probabil ca ii va fi greu sa poata sa reziste intr-o astfel de situatie”, a precizat presedintele Senatului.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.