Fotografii ALPIne la Muzeul de Arta

Fotografii ALPIne la Muzeul de Arta

0 241

Muzeul de Arta Brasov impreuna cu fotograful Mihai Moiceanu organizeaza, in perioada 21 februarie – 4 martie 2007, expozitia „Fotografii ALPIne”. Expozitia poate fi vizitata zilnic de luni pana duminica intre orele 10.00 – 18.00, in incinta Muzeului de Arta, b-dul. Eroilor, nr 18.


Expozitia „fotografii ALPIne” cuprinde 50 de lucrari. Tema principala a expozitiei este peisajul Alpin, dar nu este neglijata nici fauna alpina, alpinismul, sporturile alpine. Doua zone deosebit de spectaculoase din muntii ALPI au fost alese de autor pentru a deveni subiecte fotografice: Chamonix – Mont Blanc si Zermat – Matterhon.


?


Pasiunea pentru fotografie si munte


Aceasta expozitie, ca de altfel si celelalte expozitii ale lui Mihai Moiceanu, s-a nascut din pasiunea pentru fotografie si munte. „Nu poti face peisaj de munte decat daca mergi pe munte. Tura de munte pentru fotografie nu se deosebeste de tura de munte cu scop alpin. Doar tintele sunt diferite. Pentru fotografie petreci mai mult timp intr-un loc la o anumita ora. De multe ori accesul la peisaje spectaculoase implica parcurgerea unor trasee in conditii dificile (gheata, zapada mare)”, declara Mihai Moiceanu.


?


Un palmares impresionant


Mihai Moiceanu detine titlul de Excelenta al Federatiei Internationale de Arta Fotografica si este unul dintre cei mai buni fotografi de peisagistica din Romania. Din palmaresul sau putem aminti cele peste 400 de participari la saloanele internationale de fotografie, 23 de premii la saloanele internationale si 42 de premii la saloanele nationale. Aceasta este cea de-a 12-cea vernisare personala. Cele mai recente sunt: Berlin, Nurnberg (2006) si Barcelona (2007).

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.