Monopol pentru parcarile din Centru

Monopol pentru parcarile din Centru

0 239

Recentele proiecte ale municipalitatii pentru constuirea de parcari in centrul vechi al orasului nasc discutii aprinse pe plan politic. Este vorba despre constructia sub Parcul Titulescu si sub terenul de sport al Colegiului National „Andrei Saguna” a doua parcari subterane, in parteneriat cu societatea Sky Parking SRL.


Secretarul pe probleme de comunicare al PSD Brasov, Mihai David, a sustinut ca i se par ciudate clauzele contractuale prin care municipalitatea se obliga sa asigure paza viitoarelor imobile gratuit, folosind fortele Politiei Comunitare, si sa nu permita in zona adiacenta sa se mai realizeze alte parcari: „Suntem intr-o societate concurentiala si nu mi se pare normal sa i se ofere acest avantaj investitorului. Nu stim exact care va fi zona adiacenta, pentru ca nu se precizeaza in contract si ne putem trezi ca ea se extinde in tot centrul vechi”.


David a precizat ca in aceste conditii, in care se asigura o pozitie de monopol pentru viitorul proprietar al parcarilor, proiectul ar fi putut fi facut doar de catre Primaria Brasov, pentru ca orice banca ar fi oferit 22,5 milioane de euro – cu care vine Sky Parking in proiect – municipalitatii pentru o asemenea investitie. David a recunoscut ca si doi din cei patru consilieri locali PSD au votat in favoarea proiectului, respectiv Ioan Ionita si Gheorghe Atomei. „Chiar daca aveam patru voturi contra si nu doar doua, tot nu am fi rezolvat nimic. Este o problema de partid si o vom remedia la viitoarele alegeri”, a spus David.


Viceprimarul Adrian Gabor (PD) a tinut sa precizeze ca nu se interzice realizarea altor parcari decat in apropierea obiectivului. De asemenea, vicele a explicat ca mai sunt si alte zone ale orasului care au nevoie de parcari, dand exmplul locatiile de la Sala Sporturilor si zona Faget.


M.O.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.