MIERCURI – meniu delicios de post

MIERCURI – meniu delicios de post

0 244

Mic dejun – Icre din fasole alba

Ingrediente fasole alba uscata, ulei, 1 lamaie, sare, boia sau piper, 100 gr. masline, o ceapa mai mica. Modul de preparare Se alege de impuritati, se spala si se pune intr-un vas cu apa calduta la inmuiat, de seara pana dimineata. A doua zi dimineata, se arunca apa de pe ea si se pune apa rece pana o acopera si se pune la fiert. Intr-o alta oala, puneti apa ca sa fiarba.Lasati fasolea sa dea mai multe clocote. Aruncati apa de pe ea si puneti apa clocotita din vasul separat. Lasati sa fiarba 10 minute si din nou aruncati apa si puneti peste ea apa curata clocotita din vasul cu apa. Fasolea fiarta se trece printr-o sita deasa. Piureul obtinut se freaca cu ulei incins in care ati pus si putin mujdei de usturoi, turnand cate putin ca la maioneza. Cand este suficient de grasa se adauga zeama de lamaie, ceapa rasa, sare si boia pana capata culoarea roz ca icrele. Se aranjeaza pe un platou sau intr-un castron, se garniseste cu masline taiate felii si felioare subtiri de lamiie. Exista in comert fulgi de fasole, care se pot folosi mai rapid pentru un astfel de aperitiv.

Felul I- Salata de cruditati

Salata de cruditati este salata recomandata pentru foarte multe diete, favorita vegetarienilor si salvarea in timpul posturilor. Aportul de vitamine si fibre, gustul savuros si aspectul placut o fac sa fie prezenta in meniurile noastre pe tot parcursul anului. Ingrediente 3 morcovi 1 telina mijlocie 1 gulie 3 ridichi sau 1 ridiche de iarna 1/4 dintr-o varza mica alba sau rosie 1 ardei gras 1 legatura de marar 1-2 rosii sau 1 lamaie sau 1 mar 1 miez de nuca 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri de ulei de masline sare dupa gust Mod de preparare Se curata si spala totul bine sub jet de apa; Se rade morcovul, telina si marul daca este cazul cu razatoarea mica, iar gulia cu razatoarea mare; Se taie rondele ridichile, daca este ridiche de iarna se rade pe razatoarea mare; Se taie fideluta varza; Se taie ardeii julien si rosiile daca este cazul cubulete; < Ceapa sau usturoiul pot fi sau nu adaugate, daca optati pentru ele ceapa se taie marunt iar usturoiul se zdrobeste; Se taie marunt mararul; Se pun toate cele dorite intr-un bol si se amesteca usor; Se adauga zeama de lamaie, daca nu am optat pentru rosii sau mar ras;

Felul II- Spaghete cu ciuperci

Ingrediente: 500g spaghete sau taietei fara ou 400g ciuperci 3linguri de ulei 2 catei de usturoi < o legatura de patrunjel verde sare, piper, o lingura de margarina zeama de la ½ de lamaie Modul de preparare: Se spala ciupercile si se taie feliute subtiri Intr-o cratita puneti uleiul, margarina impreuna cu cateii de usturoi striviti. Lasati cateva secunde sa sfaraie pentru ca uleiul sa se aromatizeze de la usturoi, peste care adaugati ciupercile taiate. Se calesc si apoi se pun in cuptorul incalzit 10-15 minute. Intre timp se fierb pastele, se strecoara si se amesteca cu ciupercile scoase din cuptor. Se mai adauga frunzele de patrunjet tocate si zeama de lamaie Sunt bune si calde si reci. Acest fel de mancare se poate servi si la masa de seara.

Desert – Prajitura cu scortisoara

Ingrediente: 1 cana cu zahar( deobicei se folosesc canile din care se bea ceai); 1 cana de ulei 1 cana de sifon sau apa minerala 3 cani cu faina o lingurita de bicarbonat stins in putina zeama de lamaie. 4-5 linguri de gem caise sau alt gem disponibil in camara. 1 lingura de scortisoara 10 nuci, 50 g stafide, bucatele de rahat Modul de preparare: Amestecati bine apa minerala(sifonul) cu zaharul, uleiul, scortisoara, bicarbonatul stins, cu faina. Aluatul obtinut se destul de moale (ca de chec). Puneti celelalte ingrediente (nucile, stafidele si rahatul date prin putina faina). Amestecati bine si turnati compozitia intr-o tava de prajituri unsa si tapetata cu faina. Introduceti tava intr-un cuptor incalzit si coaceti la foc potrivit pane se rumeneste putin deasupra. Lasati-o sa se racesca in tava si apoi o taiati in bucati potrivite, pudrate cu zahar pudra.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.