Legea referendumului mai trece o data de Camera Deputatilor

Legea referendumului mai trece o data de Camera Deputatilor

0 242

Dupa ce au reexaminat Legea referendumului, la cererea presedintelui Basescu, deputatii au adoptat-o cu 190 de voturi pentru, 51 impotriva si 6 abtineri.


Deputatii au stabilit ca referendumurile nu pot fi organizate la un interval mai mic de trei luni, iar cel prioritar va fi cel care are forta juridica cea mai puternica. Deputatii au mai stabilit ca un referendum nu poate fi organizat simultan sau cu trei luni inaintea alegerilor nationale, si nici mai devreme de 45 de zile de la data organizarii acestora. De asemenea, si in acest proiect legislativ a fost introdusa prevederea conform careia demiterea sefului statului ales in turul al doilea de scrutin se face prin votul majoritatii celor care se prezinta la urne.


Camera Deputatilor este forul legislativ decizional in cazul acestui proiect legislativ. Deputatii PNL, UDMR, PRM, PC si PSD au votat in favoarea proiectului de modificare a Legii referendumului, doar reprezentantii PD fiind impotriva acestuia.


Inainte de exprimarea votului la acest proiect de lege, Cristian Radulescu a criticat faptul ca sistemul de vot electronic s-a defectat chiar inainte de votul asupra acesui proiect si a spus ca acest lucru nu este o intamplare. El a mai spus ca tematica este mult prea importanta pentru a se vota deschis, cu mana ridicata, si a propus vot prin apel nominal. Propunerea de vot prin apel nominal a fost insa respinsa de plenul Camerei, iar proiectul de lege a fost adoptat, prin vot deschis, cu mana ridicata.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.