Restrictii in plimbarea cu ATV-urile

Restrictii in plimbarea cu ATV-urile

0 290

Avand in vedere cele cateva accidente de ATV-uri care s-au intamplat, dar si pentru prevenirea acestora, prefectul Brasovului, Aurelian Danu, a cerut Inspectoratului Judetean de Politie, Autoritatii de Sanatate Publica si Administratiei Nationale a Drumurilor, filiala Brasov, sa realizeze un plan de masuri si o harta a punctelor vulnerabile din judet, expuse accidentelor.


In prezent, se stie ca persoanele care conduc ATV-uri cu capacitatea cilindrica de pana la 50 de centimetri cubi (cmc) inclusiv, trebuie sa aiba asupra lor actele de identitate, certificatul de absolvire a unui curs de legislatie rutiera si certificatul de inmatriculare a vehiculului. In cazul in care capacitatea cilindrica a ATV-ului depaseste 50 cmc, este necesar si permisul de conducere pentru aceasta categorie.


Mai mult, prefectul a propus ca, in planul de masuri sa se prevada montarea unor panouri de avertizare a turistilor asupra zonelor periculoase pentru plimbarea cu ATV-ul. Din datele oficiale reiese ca, in judetul Brasov, sunt inregistrate 126 de ATV-uri, la 18 agenti economici. 90 dintre ele se afla in Predeal, 31 in Poiana Brasov si 5 in zona Branului.


Comisarul sef al IPJ Brasov, Constantin Arisanu, a informat ca toate aceste masini, care au capacitate mare de peste 50 cmc, vor trebui omologate, inmatriculate si inregistrate in evidentele primariilor.


In legislatia actuala, exista prevederi referitoare la conducerea ATV-urilor. Astfel, sunt interzise manevrele care impun ridicarea mainilor de pe ghidon, a picioarele de pe suporti si a rotilor de pe sol.


Directorul ASP Brasov, Alexandru Grigoriu, a propus ca vehiculele sa fie dotate cu bare de protectie de tip rollbar si cu instrumente de masura a inclinatiei pantei, astfel incit conducatorii lor sa fie avertizati asupra pericolului de a se rasturna.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.