Adrian Cioroianu, propus ca succesor al lui Ungureanu

Adrian Cioroianu, propus ca succesor al lui Ungureanu

0 257

Conducerea PNL a optat pentru nominalizarea senatorului Adrian Cioroianu pentru postul de ministru de Externe, in locul lui Mihai Razvan Ungureanu, care a demisionat din aceasta functie.


Desemnarea lui Cioroianu ca succesor al lui Ungureanu s-a facut cu 28 de voturi „pentru” si unul „impotriva”.


?


Cioroianu a spus ca, in calitate de ministru de Externe, nu va fi nici de partea presedintelui Traian Basescu, nici de cea a premierului Calin Popescu Tariceanu.


„Este ceva onorant pentru mine, dar sa vedem cum merg lucrurile in cele ce urmeza. Eu am spus primului-ministru si o sa spun si presedintelui ca imi sunt sefi, din punct de vedere tehnic, dar eu as vrea sa fiu un ministru care sa nu fie al presedintelui sau al premierului”, a sustinut Cioroianu. Totodata, vicepresedintele PNL a afirmat ca „au nevoie de ministri ciobanii care nu pot sa-si duca oile unde vor sau nu stiu ce inseamna integrare si aderare”. „Un an si jumatate in Europa am invatat ca nu trebuie decat sa-ti respecti sefii, nu trebuie sa-i perii pe umeri”, a mai spus senatorul liberal.


Tariceanu a trimis luni? demisia lui Ungureanu insotita de propunerea noului ministru. Traian Basescu este cel care emite decretul de eliberare din functie a lui Ungureanu si de numire a lui Adrian Cioroianu. In acest caz, nu este necesara validarea de catre Parlament a noului ministru, deoarece nu se schimba componenta politica sau structura Guvernului.


?


Luni seara, Traian Basescu si-a exprimar deja o nemultumire in legatura cu propunerea care i-a fost inaintata, declarand ca Adrian Cioroianu nu are experienta lui Mihai Razvan Ungureanu si nu va fi in masura sa continue ceea ce a inceput acesta.


Mihai Razvan Ungureanu a demisionat, la inceputul lunii ianuarie, de la conducerea MAE, la cererea premierului Tariceanu, pentru ca nu l-a informat pe acesta despre situatia celor doi romani arestati timp de trei luni in Irak.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.