Filarmonica Brasov ar putea ramane fara director

Filarmonica Brasov ar putea ramane fara director

0 249

Cele cateva luni de conflict dintre membrii orchestrei Filarmonicii Brasov si directorul institutiei de cultura, Stela Dragulin, s-ar putea sa se apropie de sfarsit. Luni, s-a pornit zvonul cum ca doamna Dragulin si-ar fi semnat demisia, spre bucuria sindicalistilor. Insa, demisia, spun surse din cadrul institutiei, este datata 20 februarie, deci actualul director mai are timp sa se razgandeasca pana a o inainta primarului George Scripcaru.


Si, pentru ca inca nimic nu este sigur, artistii continua sa fie in greva japoneza. Cat despre succesorul Stelei Dragulin, unii vorbesc despre Cecilia Doiciu, care in prezent activeaza in serviciul Primariei.


?


Protestul artistilor de la Filarmonica dateaza din octombrie 2006, cand peste jumatate din anagajatii institutiei au intrat in greva japoneza. Motivele sunt multiple: inexistenta unui contract colectiv de munca, unele practici ale directoarei Dragulin, printre care taxarea pensionarilor la intrarea la spectacole, desi acestia beneficiaza de gratuitate, precum si cumulul de functii al acesteia: manager si consultant artistic.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.