In pat cu premierul

In pat cu premierul

0 310

Dintr-un motiv oarecare, premierii Romaniei, mostenind de la natura – unul direct pe linia matusii Tamara – niste daruri somatice mai acatarii, au tinut cu tot dinadinsul sa semene cu omologul lor Berlusconi. Petre Roman si Adrian Nastase , manechinul pe care textilistele de la Apaca, de la schimbul unu la schimbul trei, si-ar fi dorit sa-l vada prezentand exclusiv ciorapi barbatesti scurti, si coconul pesedist cu unghii ojate discret au jinduit sa ajunga sa li se spuna si lor Il Cavaliere, cum e alintat magnatul italian in Cizma. Primul, in virtutea aspectului de june prim al Guvernului, ar fi putut chiar sa-l intreaca pe Berlusconi la capitolul pilozitate capilara. N-o fi avut el gat, printul Petrica, dar avea un par frumos si viril. Avantaj net in fata patronul lui AC Milan, caruia presa dusmana, atata cata mai era, ii numara intr-o vreme fir cu fir implanturile de par pe care si le aplicase omul in crestetul capului, pe bani grei.


Adrian, in schimb, isi propusese sa-l bata pe idolul sau pe alte planuri. Visul sau de a-si subordona integral media, asa cum facuse Berlusconi in Italia, era dublat si de patima colectionatului. Daca nu-l opreau alegerile din strans, ajungea sa aiba mai multe icoane decat Patriarhia. Pe ziaristi, saracii, i-a salvat spiritul de conservare; daca nu se reprofilau brusc in 2004 scribalaii care-i faceau pensulatii de la prima ora a Diminetii, nu prea mai ramanea mare lucru de citit pe tarabe astazi.


Iata, insa, ca si Adrian si Petre au ajuns sa-i semene leit abia dupa ce tustrei au fost debarcati. Fostul premier PSD ii calca pe urme lui Silvio pe cararea catre sediile organelor de ancheta, pentru diverse matrapazlacuri din vremurile guvernarii lor. Cu deosebirea ca procurorii romani au mult mai putina imaginatie decat omologii lor latini: in timp ce pe Nastase il pipaie doar la termopan, Berlusconi e luat la purecat pentru fapte mult mai grele. Egalitatea se restabileste la ritmul anchetelor, unde iese din nou la iveala inrudirea de ginta: procesele treneaza in cazul amandurora, intr-o atmosfera vaga de rezolvare pe sest a coruptiei de care sunt acuzati.


Cu Petrica si Silvio intram insa in zona casnica a premieratului, aia care trebuie tinuta cat mai departe de ochii si urechile presei. Dramoleta conjugala a lui Petre si-a Mioarei Roman se consuma fulgerator la doar o saptamana dupa ce Veronica Berlusconi, fosta Lario, trimitea cotidianului Corriere della Sera o scrisoare deschisa, prin care isi soma barbatul sa-i ceara scuze in public pentru ultima iesire. Se pare ca galantul Silvio fusese mult prea Cavaler cu o colega de partid, Mara Carfagna, o dama bine de tot, aterizata din lumea spectacolului direct in fotoliul Parlamentului, careia ii declarase in gura mare ca ar lua de nevasta pe loc daca n-ar fi insurat. Doamna Berlusconi a rupt 27 de ani de discretie si a pretins scuze la fel de publice din partea sotului. Care s-a conformat, ca un boier, trimitand aceluiasi ziar o epistola lacrimoasa in care-i declara nevesti-sii c-o iubeste ca-n prima zi.


Petrica n-a fost, se pare, deloc cavaler cu duduia Mioara, pe care ar fi abandonat-o fara explicatii dupa o ultima excursie exotica si vreo 35 de mariaj. Chiar si asa, intre Veronica si Mioara diferenta de stil e maricica cand vine vorba sa-si ponegreasca consortii prin media. Dupa cat era de aprinsa pe la OTV, madama Mioara, licentiata in limbi arabe, unde nu se glumeste cu adultere din astea, parea-n stare sa-i taie infidelului gatul, uitand ca l-a luat cu capul direct pe umeri.


Playboy-ul Petre practica in schimb discretia si se converseaza cu fosta consoarta doar prin avocati. Rusinea de a fi fost spurcat de nevasta la televizor i-o vor spala tot fetele de la Apaca, dragele de ele. Nu se poate sa fi uitat ele cum se lasau acu’ 15 anisori de fumat si de valuta numa’ sa-l vada iar la poarta fabricii. Din bonurile de masa pe trei luni, tot ar scoate de-o chirie la o garsoniera in Primaverii, unde sa-l gazduiasca pe fugar. Noroc ca nu stiu sa scrie, ca ce scrisoare i-ar expedia ele Mioarei! Desi cred ca tot o sa trimita o reteta de slabit, ceva.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.